www.sanat.ir/tarkhineh

صنایع غذایی ترخینه

تولید و بسته بندی انواع غلات، حبوبات، ادوجه جات، آردها، سوخار یه

معرفی صنایع غذایی ترخینه:
سنگ بنای اولیه کارخانه مواد غذایی ترخینه در سال 1342 گذاشته شد .مرحوم رضاقلی علی آبادی بنیسی با تفکر تهیه مواد غذایی طبیعی و با فیبر بالا ،طی پیگری از طریق آگهی فروش ،موفق به خرید یک دستگاه پوستگیری اولیه غلات با موتور دیزلی می گردد . با توجه به امکاناتی که در خیابان سیروس حدفاصل خیابان بوذر جمهوری و سرچشمه قدیم به عنوان مکانی تجاری در اختیار داشت .اقدام به استقرار ... بیشتر

معرفی صنایع غذایی ترخینه

  • صنایع غذایی ترخینه
  • تلفن: 02144196690
  • آدرس: تهران، کیلومتر 14 جاده مخصوص کرج، بعد از چهارراه ایران خودرو، خیابان چیتگر جنوبی

سنگ بنای اولیه کارخانه مواد غذایی ترخینه در سال 1342 گذاشته شد .مرحوم رضاقلی علی آبادی بنیسی با تفکر تهیه مواد غذایی طبیعی و با فیبر بالا ،طی پیگری از طریق آگهی فروش ،موفق به خرید یک دستگاه پوستگیری اولیه غلات با موتور دیزلی می گردد .
با توجه به امکاناتی که در خیابان سیروس حدفاصل خیابان بوذر جمهوری و سرچشمه قدیم به عنوان مکانی تجاری در اختیار داشت .اقدام به استقرار دستگاه و شروع بکار با کمک فرزندان خویش نمود .
مواد اولیه توسط کشاورزان ویا واسطه ها ازطریق میدان امین السلطان و با وسیله ای قدیمی(گاری و چهارپایان )به محل کارخانه حمل وسپس عملیات تولید انجام می گردید .
ابتدا جو خریداری شده شستشو میشد تا ناخالصی ها گرفته شود و پس از خشک کردن در هوای آزاد ،قسمت دیگری از ناخالصی ها توسط الک دستی گرفته می شد .و سپس توسط دستگاه پوستگیری، پوست را از دانه جدا و بعد با الک دیگری ،پوست را از جو جدا و سپس د رکیسه های خالی تک که قبلأ تهیه شده بود با وزن 50کیلوگرم به بازار عرضه می شد ،کلیه امور و تولید و بازاریابی با کمک خانواده انجام می گردید .
لازم به ذکر است که حاصل پوستگیری علاوه بر جو پوست کنده و سبوس دانه های ریز دیگری بود که با عمل سایش مجدد، به عنوان مغز جو به بازارعرضه می گردید .
این فرایند حدود سه سال بطول انجامید تا اینکه با گسترش تولید و اضافه شدن تقاضا برای خرید ،محیط از حالت مسکونی به شکل فعالیت تجاری در آمد ، که شهرداری منطقه ادامه کسب را منوط به داشتن جواز دانتستند طبیعی است پس از پیگیری های مکرر و مکاتبات مرحوم رضاقلی علی آبادی در سال 1346موفق به کسب جواز پوستگیری غلات گردید .
با توجه به تقاضای روز افزون و نیاز به ارائه محصول در حجم کمتر ،تصمیم به بسته بندی در اوزان 500گرمی گرفته شد .
جهت داشتن علامت تجاری از طرح و جعبه جو پوستگیری ،که قبلا" از کشور آمریکا بصورت بسته های 500گرمی وارد ایران میشد .الگو برداری شد و کلمه بارلی (جو)را به عنوان علامت تجاری (برند )انتخاب گردید و عین طرح در جعبه های تولیدی کشور چاپ گردید .
ابتدا جعبه ها بصورت دستی و چسب (سیریش )بسته میشد و کیسه ها به وزن 50کیلوگرم پر و درب کیسه ها را بصورت دستی به شکل جمع شده با نخ بسته و برای متقاضی ارسال می گردید رشد فروش و تقاضا باعث گردید ،


با شرکتی به نام الویکو با مدیریت آقای یوسف زاده که تنها نماینده واردات دستگاههای روسی در قالب آرد بود وارد مذاکره و نهایتا" با خرید دستگاه جدید و نصب آن اقدام به تولید بیشتر شد .
نیاز به مصرف برق و همچنین سر صدای ماشین آلات باعث شد ،که اعتراض های پی یا پی مانع فعالیت مستمر شود .
لذا از شهرداری منطقه و سازمانهای مرتبط تقاضای وقت و فرصت جهت انتقال کارخانه گردید .
زمینی به مساحت 1300متر مربع در کیلومتر 22جاده تهران –کرج (از میدان انقلاب تا موقعیت فعلی )تهیه و برای انتقال در گرفته شد با وزارت صنایع وقت که مستقر در جنوب کاخ دادگستر ی فعلی واقع در میدان ارگ بود ، مکاتبات جهت اخذ مجوز آغاز گردید .
موافقت انتقال پذیرفته شد .
از طرف دیگر از شهرداری منطقه 9جواز عملیات ساختمانی را در سال 1348-1347 صادر نمود و پروانه صنایع و معادن نیز برای فعالیت در سال 1352صادر گردید .
عملیات ساختمانی شامل ساختمان تولید به مساحت 350متر مربع و اداری 20متر مربع و خدمات 20متر مربع بود دستگاهها را با تکنولوژی روز مستقر و فرآیند تولید ادامه یافت ماشین آلاتی از آلمان و روسیه خریداری و فعالیت تولیدی گسترش یافت .تعداد پرسنل از 3 الی 4نفر به 10 نفر ارتقاء یافت تنوع محصولات را از جو پوست کنده ،گندم پوست کنده و حتی در مقطعی سمولینا که مصرف فرنی جهت افزایش رشد کودکان را دارد به تولید اضافه گردید .
تولید مواد غذایی به تدریج ضابطه بیشتری را طلب کرد وزارت صنایع ، وزارت بهداری ،هر کدام چهار چوب خاصی را برای ادامه فعالیت مطرح که همگی با همت فعالان تولیدی مرتفع شد .
تا اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی در سال1357 محدویت های خاصی ، جهت واردات محصولات و ماشین آلات به کشور اعمال گردید ، برند بارلی را بضرورت وقت تغییر و کلمه اصیل ترخینه جایگزین برند قبلی (بارلی )گردید
بخشی از ماشین آلات قدیمی از چرخه تولید خارج و ماشین آلات ایرانی جدید جایگزین آن گردید ، و بطور طبیعی تا استقرار نهادهای نظام اسلامی ،تولید نیز با افت روبرو گردید و جهت افزایش تولید و ادامه فعالیت راهکار افزایش محصولات جدید و تکمیل سبد غذایی در پیش گرفته شد ، جو پرک و گندم پرک و آرد سوخاری به سبد کالاهای ترخینه اضافه گردید .
با اضافه شدن این محصولات مجددا" ، امر اشتغال و تولید در سطح مطلوبی قرار گرفت تعداد پرسنل به بیست و پنج نفر ارتقاء و شعار ترخینه آشنای خانواده ها نیز تقریبا" فراگیر گردید .

تا این تاریخ کل مجموعه بصورت شخص حقیقی اداره میگردید ، در سال 1373 اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص با نام تولیدی ترخینه با سرمایه 000/000/50ریال کردید .
در حال حاضر شرکت ترخینه به عنوان یکی از برند های برتر در صنایع غذایی با سرمایه ثبت شده معادل 000/000/500/1ریال در زمینی به مساحت 3000متر مربع با حدود 170 نفر پرسنل در حال تولید و بسته بندی حدود 30قلم کالا (عمدتا" از خانواده غلات و حبوبات )در کیلومتر 14جاده مخصوص کرج بصورتی کاملا" فعال مشغول به کار می باشد .