معرفی صنایع غذایی ترخینه
سنگ بنای اولیه کارخانه مواد غذایی ترخینه در سال 1342 گذاشته شد .مرحوم رضاقلی علی آبادی بنیسی با تفکر تهیه مواد غذایی طبیعی و با فیبر بالا ،طی پیگری از طریق آگهی فروش ،موفق به خرید یک دستگاه پوستگیری اولیه غلات با موتور دیزلی می گردد .
با توجه به امکاناتی که در خیابان سیروس حدفاصل خیابان بوذر جمهوری و سرچشمه قدیم به عنوان مکانی تجاری در اختیار داشت .اقدام به استقرار دستگاه و شروع بکار با کمک فرزندان خویش نمود .
مواد اولیه توسط کشاورزان ویا واسطه ها ازطریق میدان امین السلطان و با وسیله ای قدیمی(گاری و چهارپایان )به محل کارخانه حمل وسپس عملیات تولید انجام می گردید .
ابتدا جو خریداری شده شستشو میشد تا ناخالصی ها گرفته شود و پس از خشک کردن در هوای آزاد ،قسمت دیگری از ناخالصی ها توسط الک دستی گرفته می شد .و سپس توسط دستگاه پوستگیری، پوست را از دانه جدا و بعد با الک دیگری ،پوست را از جو جدا و سپس د رکیسه های خالی تک که قبلأ تهیه شده بود با وزن 50کیلوگرم به بازار عرضه می شد ،کلیه امور و تولید و بازاریابی با کمک خانواده انجام می گردید .
لازم به ذکر است که حاصل پوستگیری علاوه بر جو پوست کنده و سبوس دانه های ریز دیگری بود که با عمل سایش مجدد، به عنوان مغز جو به بازارعرضه می گردید .
این فرایند حدود سه سال بطول انجامید تا اینکه با گسترش تولید و اضافه شدن تقاضا برای خرید ،محیط از حالت مسکونی به شکل فعالیت تجاری در آمد ، که شهرداری منطقه ادامه کسب را منوط به داشتن جواز دانتستند طبیعی است پس از پیگیری های مکرر و مکاتبات مرحوم رضاقلی علی آبادی در سال 1346موفق به کسب جواز پوستگیری غلات گردید .
با توجه به تقاضای روز افزون و نیاز به ارائه محصول در حجم کمتر ،تصمیم به بسته بندی در اوزان 500گرمی گرفته شد .
جهت داشتن علامت تجاری از طرح و جعبه جو پوستگیری ،که قبلا" از کشور آمریکا بصورت بسته های 500گرمی وارد ایران میشد .الگو برداری شد و کلمه بارلی (جو)را به عنوان علامت تجاری (برند )انتخاب گردید و عین طرح در جعبه های تولیدی کشور چاپ گردید .
ابتدا جعبه ها بصورت دستی و چسب (سیریش )بسته میشد و کیسه ها به وزن 50کیلوگرم پر و درب کیسه ها را بصورت دستی به شکل جمع شده با نخ بسته و برای متقاضی ارسال می گردید رشد فروش و تقاضا باعث گردید ،
با شرکتی به نام الویکو با مدیریت آقای یوسف زاده که تنها نماینده واردات دستگاههای روسی در قالب آرد بود وارد مذاکره و نهایتا" با خرید دستگاه جدید و نصب آن اقدام به تولید بیشتر شد .
نیاز به مصرف برق و همچنین سر صدای ماشین آلات باعث شد ،که اعتراض های پی یا پی مانع فعالیت مستمر شود .
لذا از شهرداری منطقه و سازمانهای مرتبط تقاضای وقت و فرصت جهت انتقال کارخانه گردید .
زمینی به مساحت 1300متر مربع در کیلومتر 22جاده تهران –کرج (از میدان انقلاب تا موقعیت فعلی )تهیه و برای انتقال در گرفته شد با وزارت صنایع وقت که مستقر در جنوب کاخ دادگستر ی فعلی واقع در میدان ارگ بود ، مکاتبات جهت اخذ مجوز آغاز گردید .
موافقت انتقال پذیرفته شد .
از طرف دیگر از شهرداری منطقه 9جواز عملیات ساختمانی را در سال 1348-1347 صادر نمود و پروانه صنایع و معادن نیز برای فعالیت در سال 1352صادر گردید .
عملیات ساختمانی شامل ساختمان تولید به مساحت 350متر مربع و اداری 20متر مربع و خدمات 20متر مربع بود دستگاهها را با تکنولوژی روز مستقر و فرآیند تولید ادامه یافت ماشین آلاتی از آلمان و روسیه خریداری و فعالیت تولیدی گسترش یافت .تعداد پرسنل از 3 الی 4نفر به 10 نفر ارتقاء یافت تنوع محصولات را از جو پوست کنده ،گندم پوست کنده و حتی در مقطعی سمولینا که مصرف فرنی جهت افزایش رشد کودکان را دارد به تولید اضافه گردید .
تولید مواد غذایی به تدریج ضابطه بیشتری را طلب کرد وزارت صنایع ، وزارت بهداری ،هر کدام چهار چوب خاصی را برای ادامه فعالیت مطرح که همگی با همت فعالان تولیدی مرتفع شد .
تا اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی در سال1357 محدویت های خاصی ، جهت واردات محصولات و ماشین آلات به کشور اعمال گردید ، برند بارلی را بضرورت وقت تغییر و کلمه اصیل ترخینه جایگزین برند قبلی (بارلی )گردید
بخشی از ماشین آلات قدیمی از چرخه تولید خارج و ماشین آلات ایرانی جدید جایگزین آن گردید ، و بطور طبیعی تا استقرار نهادهای نظام اسلامی ،تولید نیز با افت روبرو گردید و جهت افزایش تولید و ادامه فعالیت راهکار افزایش محصولات جدید و تکمیل سبد غذایی در پیش گرفته شد ، جو پرک و گندم پرک و آرد سوخاری به سبد کالاهای ترخینه اضافه گردید .
با اضافه شدن این محصولات مجددا" ، امر اشتغال و تولید در سطح مطلوبی قرار گرفت تعداد پرسنل به بیست و پنج نفر ارتقاء و شعار ترخینه آشنای خانواده ها نیز تقریبا" فراگیر گردید .
تا این تاریخ کل مجموعه بصورت شخص حقیقی اداره میگردید ، در سال 1373 اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص با نام تولیدی ترخینه با سرمایه 000/000/50ریال کردید .
در حال حاضر شرکت ترخینه به عنوان یکی از برند های برتر در صنایع غذایی با سرمایه ثبت شده معادل 000/000/500/1ریال در زمینی به مساحت 3000متر مربع با حدود 170 نفر پرسنل در حال تولید و بسته بندی حدود 30قلم کالا (عمدتا" از خانواده غلات و حبوبات )در کیلومتر 14جاده مخصوص کرج بصورتی کاملا" فعال مشغول به کار می باشد .