بهترین های صنعت
بهترین های صنعت
www.sanat.ir

:: اینورتر پنتاکس ::


شرکت پنتاکس یک شرکت پیشرو ایتالیایی است که با تولید پمپ‌های با کیفیت در دنیا شناخته شد و در چند سال اخیر تولید انواع اینورتر برای کنترل موتورهای القایی و در اصل پمپ‌های شرکت خود را آغاز کرده است. درست است که شرکت پنتاکس در ایران هم با پمپ‌هایش شناخته می‌شود اما اینورترهای این شرکت هم خیلی زود با کیفیت اروپایی در کنار شکل زیبا و قیمت اقتصادی توجه تولیدکنندگان را جلب کرده‌اند.

اینورترپنتاکس به صورت CKD به ایران وارد شده و در شهرک صنعتی اشتهارد به وسیله متخصصین دوره دیده مونتاژ و پس از عبور از تست های کیفیت به بازار ارائه می‌شوند. مونتاژ این اینورترها در کشورمان زیر نظر و با لایسنس شرکت مادر، باعث شده است قیمت تمام شده‌ پایین‌تر بیاید و خدمات پس از فروش به راحتی در دسترس تولید کننده باشد. این دو ویژگی در کنار استانداردهای یک محصول اروپایی، اینورتر پنتاکس را به یکی از بهترین اینورترهای بازار صنعت برق کشور تبدیل می‌کند.

 

 

دو دسته بندی کلی DSI-200 و DSI-400 اینورترهای با ورودی تک فاز و سه فاز شرکت پنتاکس هستند. همچنین اینورتر های پنتاکس در رنج بسیار گسترده ای روانه بازار شده است که از مقدار 0.4kw (نیم اسب بخار) شروع و تا مقدار 400kw را پوشش می‌دهد که رنج گسترده و کاملی است. شرکت پنتاکس برای مصارف متنوع از صنعت های نفت گاز ، سیمان ، نساجی ، آب ، صنایع بسته بندی گرفته تا کالاهای خانگی مانند کولرهای گازی، یخچال، فن، لباسشویی اینورترهای مناسب را تولید کرده است. همچنین اینورترهای پنتاکس در مواقعی که اپراتور باید دور موتور را به صورت لحظه‌ای کنترل کند یک ویژگی بسیار کاربردی دارد. صفحه کنترل اینورتر به صورت کامل جدا می‌شود و با استفاده از یک سیم فلت ساده می‌توان آن را در فاصله‌ی دورتر نصب کرد تا کار برای اپراتور ساده شود.

اینورتر چیست؟

اینورتر (Inverter) یک تجهیز الکترونیکی ‌است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC)، با ولتاژ و فرکانس متناسب با میزان برق مصرفی موتور تبدیل می‌کند. دستگاه اینورتر را معمولا با نام‌های درایو، درایو موتور، درایو کنترل دور موتور، درایو سرعت قابل‌تنظیم، درایو AC، میکرو درایو و درایو فرکانس متغیر (VFD) می‌شناسند.

تقریبا هر کجا که موتورهای الکتریکی باشند، اینورترها هم حضور دارند. دلیل‌های زیادی هم دارد اما شاید کنترل سرعت و ولتاژ موتور مهم‌ترین دلیلش باشد. اینورترها متناسب با باری که روی موتور قرار دارد، ولتاژ و فرکانس موتور را تغییر می‌دهند. مثلا وجود اینورتر در آغاز به کار دستگاه، از وارد شدن شوک به دستگاه و آسیب به قسمت‌های مکانیکی مانند گیربکس‌ها، تسمه و زنجیرها جلوگیری می‌کند و درنتیجه‌ با پایین آوردن استهلاک قطعات، عمر دستگاه را افزایش می‌دهد. این اولین دلیل استفاده از اینورترها است: کاهش جریان راه‌اندازی دستگاه.

دلیل دوم که شاید از دلیل اول کم اهمیت‌تر هم نباشد کاهش میزان مصرف برق است. اینورترها تا 70 درصد مصرف برق را کاهش می‌دهند. چه‌طور این کار را انجام می‌دهند؟ با تشخیص مقدار بار روی موتور. اینورترها به صورت هوشمند ميزان بار وارده به موتور را تشخيص داده و متناسب با بار، به موتور جريان می دهند که مقدار آن در بسياری از مواقع از جريان نامی موتور كمتر است. به عبارت دیگر اینورتر باعث می‌شود موتور به مقدار نیازش برق مصرف کند نه بیشتر!

قابلیت تغییر جهت حرکت موتور بدون نیاز به کنتاکتور و ادوات برقی دیگر دلیل سوم استفاده از اینورترها در کنار الکتروموتورها است که "قابلیت چپ گرد و راست گرد کردن موتور" هم نامیده می‌شود.

دلیل چهارم تولید برق سه فاز برای کارگاه‌هایی است که برق سه فاز ندارند. اینورترهای تک فاز برق تک فاز را به سه فاز تبدیل می‌کنند که قابل استفاده در الکتروموتورهای سه فاز است.

دلیل پنجم استفاده از اینورترها کمی خاص‌تر است. در صنعت ممکن است پیش بیاید که مصرف بالای برق در بعضی از دستگاه‌ها باعث افت ولتاژ و از کار افتادن وسایل کم مصرف بشود. اینورترها برای جلوگیری از این اتفاقات یک قطعه‌ی ضروری هستند.

اگر در کارخانه یا واحد تولیدی خود مشکل نوسان برق و جریان ناپایدار دارید اینورترها با کنترل ولتاژ موتور از سوختن آن جلوگیری می‌کنند. پس نجات موتورها از آسیب‌های نوسان برق دلیل ششم است.

دلیل آخر افزایش سرعت موتور بیشتر از سرعت نامی آن است. اینورترها ابزار تنظیم سرعت و شتاب موتور تا اندازه‌ی دلخواه هستند.

هرچند دلایل دیگری هم برای استفاده از اینورتر وجود دارد اما حالا تقریبا جواب سوال " چرا از اینورترها استفاده می‌کنیم؟ " را می‌دانیم.

اینورتر یا درایو AC به دستگاهی گفته می شود كه به كمك آن می توان سرعت یك موتور AC سه فاز را كنترل كرد بدون آنكه قدرت و گشتاور موتور كاهش یابد. اینورترها در ظرفیت‌های مختلف ساخته می شوند مثلاً برای یك موتور با توان 20 اسب بخار باید از اینورتر 20HP استفاده كرد. اینورترها از نظر ورودی به دو دسته‌ی تک فاز و سه فاز و از نظر موج خروجی به سه دسته‌ی خروجی موج مربعی، خروجی به شکل سینوسی اصلاح شده MSW و خروجی به شکل سینوسی خالص PSW تقسیم می‌شوند که هرکدام از آنها کاربرد خاصی دارند. برای مشاوره پیش از خرید معرفی انواع اینورتر را مطالعه کنید.

اینورترها در خانه و صنعت

هرحرکتی که با یک الکتروموتور انجام می‌شود به وسیله‌ی اینورتر به حرکتی کنترل شده و هوشمندانه‌تر تبدیل می‌شود و هوشمندانه‌تر در صنعت یعنی " استهلاک و مصرف برق کمتر!" برای اثبات این جمله در خانه می‌توانیم پمپ‌های آب، آسانسورها، ماشین‌های لباسشویی و وسایلی از این دست را مثال بزنیم.

مثلا وقتی برای یک آپارتمان از پمپ آب استفاده می‌شود اینورتر با تغییر سرعت گردش موتور پمپ بر اساس تعداد مصرف کننده، از فشار زیاد آب در مواقعی که مصرف کمتر است جلوگیری می‌کند. اینورتر سرعت گردش دیگ ماشین لباسشویی را بر اساس مقدار لباسی که در آن قرار داده‌ایم تغییر می‌دهد. حالا بعد از این وسایل برقی کوچک می‌توانید حدس بزنید اینورترها در صنعت چه اندازه پرکاربرد هستند؟

از اینورتر در کاربردهای صنعتی مانند انواع پمپ‌های صنعتی ، سیستم‌های آب رسانی بوستر پمپ، فن های صنعتی، بلوئر، اسپیندل موتور در دستگاه های CNC چوب و فرزکاری، ماشین آلات خم و برش، ماشین آلات جوشکاری، انواع جرثقیل‌های سقفی و تاور کرین‌های سنگین، نوار نقاله، دستگاه‌های اکسترودر، انواع ماشین آلات صنایع چاپ، ماشین آلات بسته بندی، انواع ماشین آلات صنایع تزریق پلاستیک، پارکینگ‌های طبقاتی، انتقال انرژی به روش HVDC، درایوهای الکتریکی وسایل نقلیه برقی مانند قطارها و خودروهای برقی، استفاده در پنل‌های خورشیدی، منبع‌های تغذیه، منابع برق اضطراری و گرمکن القایی استفاده می‌شود.

نکات خرید اینورتر

اینورترها دستگاه‌های مهمی هستند. کیفیت آنها به طور مستقیم بر عملکرد موتورهای الکتریکی تاثیر می‌گذارد. قبل از خرید اینورتر به چند سوال پاسخ دقیق بدهید: سوال اول مقدار توان الکتروموتور شما است. توان اینورتر باید یک رنج بالاتر از توان الکتروموتور باشد. مثلا برای موتور 750 وات از اینورتر 1 یا 1.5 کیلووات استفاده شود.

سوال دوم نوع برق در دسترس است. اگر در کارگاه یا کارخانه برق تک‌فاز شهری دارید، باید اینورتری بخرید که ورودی تک‌فاز ۲۲۰ ولت داشته باشد؛ اگر هم برق سه‌فاز در دسترس است، اینورتر شما باید از نوع ورودی سه‌فاز باشد. در نظر داشته باشید که در صورت موجودبودن هردو، بهتر است از برق سه‌فاز استفاده شود تا موتور عملکرد بهتری داشته باشد.

و سوال مهم سوم درباره‌ی کاربرد اینورتر است. کاربردهایی مثل جرثقیل که به گشتاور راه‌اندازی اولیه‌ی بیشتری نیاز دارند، سطح تکنولوژی اینورتر بالاتری را هم نیاز خواهند داشت.

حالا که می‌دانیم اینورتر ما چه مشخصاتی باید داشته باشد، نوبت به انتخاب شرکت تولید کننده می‌رسد. کارخانه های متعدد داخلی و خارجی این محصول را تولید می‌کنند. برند دلتا یک شرکت موفق تایوانی است که محصولاتش را در چین تولید می‌کند. کارخانه‌ی چینت محصولات کمپانی‌های معروفی مثل جنرال الکتریک را تولید می‌کند. . اینوت یک برند موفق اما کم سابقه در تولید اینورتر است. هیوندا اینورترهایش را مطابق با آخرین تکنولوژی روز تولید می‌کند. شرکت پنتاکس یک شرکت شناخته‌ شده‌ی ایتالیایی است که به دلیل تولید اینورتر با رنج بسیار گسترده در بازار بسیار محبوب است.

راک کنترل فروش اینورترهای پنتاکس با بهترین قیمت

شرکت صنعت سازان کوشا آفرین ( راک کنترل) نمایندگی رسمی فروش اینورترهای شرکت پنتاکس آماده است این محصول باکیفیت و مقرون به صرفه را با بهترین قیمت و شرایط پرداخت به صنعتگران محترم تقدیم نماید. همچنین شماره سریال این اینورتر در زمان خرید در سیستم شرکت ثبت می‌گردد و علاوه بر پشایبانی 24 ساعته، از تاریخ خرید به مدت دو سال گارانتی تعلق می‌گیرد. برای استعلام قیمت و استفاده از کارگاه‌های آموزشی رایگان جهت کار با اینورترهای پنتاکس با مشاوران ما در راک کنترل تماس بگیرید.