www.sanat.ir

::

انواع ورق عایق

::

انواع ورق عایقکاری

ورق عایقکاری یکی از فاکتور هایی است که در هر صنعت باید مورد توجه زیادی قرار بگیرد. ورق عایق با استفاده از متریال ها و محصولات خیلی خاصی ساخته و تولید شده و انواع بسیار مختلفی دارد. به همین علت در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.

قیمت مناسب، شکل پذیری بالا، سبکی وزن و ظاهر تمیز و زیبا، از ویژگی های قابل ذکر ورق عایق آلومینیومی می باشد. در کنار مزایای ذکر شده، باید به مقاومت بسیار بالای فیزیکی این فلز و همچنین مقاومت این فلز در برابر اکسیداسیون یا زنگ زدگی اشاره کرد. ورق های آلومینیومی به دو صورت رول و شیت (برگ شده) در بازار یافت می شوند. در حالت کلاف (رول فرم) ابعاد طولی دلخواه را می توان سفارش داد. همچنین در این حالت می توان فرمینگ های کرکره، دامپا، شادولاین، ذوزنقه و … را نیز از ورق آلومینیوم تولید کرد.

انواع ورق عایق

شما باید قبل از هر چیز با انواع مختلف عایق آشنا شوید تا بتوانید برای تجهیزات مورد نظرتان، بهترین انتخاب را داشته باشید. عایق‌ ها به صورت کلی انواع بسیار گوناگونی دارند اما در این مطلب فقط به برخی مدل‌ های مرتبط با موضوع اشاره خواهیم کرد.

ورق عایقکاری رطوبتی

عایق ‌های رطوبتی بیشتر مواقع در مواردی استفاده می‌ شوند که دو دیوار در کنار هم قرار می گیرند. بیشترین کاربرد و کارکرد ورق عایق‌کاری رطوبتی در تاسیسات ساختمانی است.

همان‌ طور که از نام این عایق ها مشخص است باعث جلوگیری از نفوذ رطوبت در بین دو دیوار می شوند. عایق ‌های رطوبتی اغلب از گونی، کاغذ، مواد لاستیکی و پلاستیکی که قیراندود شده، تولید می ‌شوند.

همچنین عایق ‌های رطوبتی بسیار سبک هستند و تقریباً هیچ بار اضافه ای بر ساختمان وارد نمی‌ کنند. این نوع عایقکاری باعث می ‌شود که رطوبت هوا به بافت داخلی ساختمان وارد نشود و سطح را به صورت کامل آب ‌بندی ‌کند. از دیگر مزایا و خوبی هایی که عایق رطوبتی دارد این است که حجم خیلی زیادی از آب را می ‌تواند در خود نگه دارد و به هیچ وجه آتش نمی ‌گیرد.

ورق عایق حرارتی

عایق ‌های حرارتی بیشتر برای جلوگیری از هدررفت انرژی و گرمای خانه مورد استفاده قرار می ‌گیرند. گرما به سه روش تابش، هدایت (رسانش) و همرفت منتقل می ‌شود. عایق ‌های حرارتی نیز در سه نوع مختلف، برای جلوگیری از هدررفت گرما تولید می شوند. در عایق ‌های حرارتی موادی استفاده شده است که به صورت کامل در برابر گرما مقاوم است و بیشترین کارکرد آن‌ ها در عایق ‌بندی دیگ موتورخانه، لوله‌ های آب گرم، آبگرمکن، پکیج‌ ها و کوره‌ های هوای گرم است.

عایق همرفت حرارتی

تمامی عایق ‌هایی که در این دسته ‌بندی قرار می‌ گیرند، برای ممانعت از انتقال همرفتی گرما ایجاد شده اند.

عایق هدایت حرارتی

پشم سنگ، پشم شیشه، پشم معدنی و عایق ‌های از پیش‌ ساخته جزء عایق ‌های هدایت حرارتی محسوب می شوند؛ که برای جلوگیری از اتلاف و هدر رفتن حرارت و گرما به روش هدایت شده تولید می ‌شوند.

عایق تشعشعی

انواع عایق ‌های تشعشعی از اشعه ‌هایی که حرارت و گرما را انتقال می ‌دهند، جلوگیری و آن‌ ها را منعکس یا باز می گرداند. برای ایجاد عایق ‌های تشعشعی کافی است تا روکش آلومینیومی به پشم شیشه، پشم سنگ و پشم معدنی اضافه کرد.

عایق پتویی

اما نوع دیگری از عایق‌ وجود دارد که از موادی مانند پشم سرباره، پشم چوب، پشم شیشه، پشم سنگ و پشم حیوانات درست می شود و در ضخامت‌ ها و اندازه‌ های بسیار گوناگونی بریده شده و مورد استفاده قرار می‌ گیرد. عایق ‌های پتویی بیشتر مواقع برای عایقکاری لوله ‌ها و مخزن‌ هایی مثل آبگرمکن استفاده می ‌شوند.

عایق نانو پلیمر

از جدیدترین ورق عایقکاری استفاده شده، عایق‌ های نانو پلیمری هستند که مانند نمونه ‌های قبلی برای جلوگیری از اتلاف انرژی و گرما به وجود می آیند. این عایق نسبت به نمونه ‌های دیگر مزایای خیلی بیشتری دارد؛ که از جمله آن ‌ها می ‌توان به انعطاف ‌پذیری بسیار بالای آن در بازه‌ های دمایی متغیر، نصب آسان، قیمت مناسب و آتش ‌زا نبودن این ورق های عایق اشاره کرد.

عایق ‌های نانوپلیمر در بخش ‌ها و قسمت های مختلف ساختمان، مثل سطوح فلزی و غیر فلزی، آسفالت، موزاییک، بتن و ایزوگام مورد استفاده قرار می ‌گیرند. برخی دیگر از کاربردهای این نوع عایق ها را به صورت خلاصه در موارد زیر به شما شرح خواهیم داد:

کف حمام و سرویس بهداشتی، دیواره داخلی مخازن بتنی و فلزی، بدنه و ستون پل‌ ها در برابر آب و شوره‌ های رسوبی، عایقکاری قطعات فلزی، عایقکاری سطوح خارجی لوله ‌های آب، دیواره‌ ها و کف آشپزخانه.

عایق ‌های نانو پلیمری برای محیط زیست نیز مناسب هستند و به خوبی مانع نفوذ آب و نم از لوله ‌ها می ‌شوند.

چند خصیصه و ویژگی کلی و منحصر به فرد ورق عایقکاری آلومینیومی

  • قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالا که به آسانی خم می شوند و قابل شکل پذیر هستند.
  • قیمت مناسب و دارای وزنی سبک می باشند.
  • دارای ظاهری تمیز، براق، زیبا و یکدست
  • مقاومت بسیار بالا در برابر خردگی، زنگ زدگی و اکسیداسیون
  • جلا و درخشندگی

انواع ورق عایقکاری آلومینیومی

  1. ورق عایقکاری آلومینیومی صاف بدون روکش
  2. ورق عایقکاری آلومینیومی صاف با روکش پلی کرافت

محصـولات پوشـش محافظ آلومینیومی از آلیاژهای 5010، 3003، 1200، 1100 و 3005 ساخته شده اند. ایـن آلـیاژهـا بـه ایـن دلیل انتخاب شده اند که مقاومت زیادی در مقابل خوردگی و فرسـایش داشته و در مقابل هـوا مقـاوم تـر هسـتند. انـواع سختی H14 تا H19 مجموعاً خواص خوبی به لحاظ مکانیکی از خود نشان می دهند. این محصولات به دلیل مواد بکار رفته در ساختشان، قابلیت کار در شرایط جوی و محیطی متفاوت را داشته و محافظ عایق ها در هر شرایط جوی می باشند. ضخامت رول های ورق عایق آلومینیومی ساخته شده توسط شرکت بهینه عایق، در محدوده 0.2 تا 1 میلی متر قرار دارند.

لایه رطوبت گیر ورق عایقکاری آلومینیومی

لایـه رطوبت گیر پلی کرافت، شامل یک لایه از جنس فیلم پلی اتیلن با یک لایه محافظ از کاغذ کـرافت می باشـد؛ ایـن لایـه محـافظ طی پروسه و فرآیند لامینیت، بطور پیوسته در سرتاسر پشت ورق های آلومینیومی چسـبیده می شود و کـل عرض آنرا می پوشاند. لایه رطوبت گیر، به منظور جلوگیری از ایجاد خوردگی شیمیایی و تشکیل پیل گالوانیکی؛ و نیز به منظور محافظت از خوردگی ناشی از میعان بخارات بـین پوشـش های آلومینیومی و عایق، استفاده می شود.

10 ویژگی خاص ورق عایقکاری آلومینیومی کرکره ای با گام 5 میلی متر!

ورق های آلومینیومی کرکره ای با گام ۵ میلی متر، به همراه پوشش پلی کرافت مطابق با استاندارد جهانی ASTM B209 در آلیاژهای متداول 3105، 3003، 1050 و با عرض 1 متر به صورت رول تولید و عرضه می گردند. این نوع ورق های عایقکاری اغلب به منظور پوشش عایق های لوله ای و همچنین تعدادی از تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرند. از مزایا و ویژگی های استفاده از این نوع ورق ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. عدم انعکاس مستقیم نور
  2. بالا بردن استحکام
  3. عدم گسترش دادن حرارت در محیط
  4. امکان انبساط و انقباض در برابر حرارت
  5. سهولت و سادگی انجام کار و بازرسی دوره های پس از پایان کار
  6. جلوگیری از تا شدن و شکستگی ورق، در روکش کردن لوله ها با قطرهای مختلف و گوناگون
  7. اقتصادی و به صرفه بودن ورقه های آلومینیومی با پوشش مخصوص (پلی کرافت)
  8. عدم نیاز به نگهداری همیشگی و مستمر از قبیل رنگ آمیزی و ...
  9. جذب نمودن رطوبت حاصل از تبادل حرارتی موجود در فضا، بوسیله پوشش مخصوص
  10. زیبایی لوله کشی و تاسیسات

ورق عایق آلومینیومی کرکره ای با گام ۳۲ میلی متر چه ویژگی هایی دارد؟

ورق های آلومینیومی کرکره ای یا سینوسی با گام ۳۲ میلی متر، به همراه پوشش پلی کرافت مطابق با استاندارد جهانی ASTM B209، در آلیاژهای متداول 3003، 3105، 1050 و به صورت رول یا شیت تولید و عرضه می گردد. عرض استاندارد این نوع ورق عایق آلومینیومی، ۱۰۰ سانتی متر می باشد؛ که بعد از فرم دهی به 91یا 92 سانتی متر تبدیل می شود. لازم به ذکر است که ورق های کرکره ای با گام ۳۲ میلی متر، که با طول های بلند مورد استفاده قرار می گیرند؛ سبب کاهش استفاده از لوازم جانبی نظیر ماستیک و پیچ، به حداقل رساندن میزان درز و شکاف بین ورق ها، کاهش میزان ضایعات ورق ها، و همینطور باعث زیباتر شدن ظاهر تجهیزات همچون مخازن، لوله ها و … خواهند شد.

از ویژگی ها و مزایای این فرم از ورق عایقکاری، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ورق های کرکره ای برای استفاده در سیستم های عایقکاری بر روی سطوح صاف، تانک ها، تجهیزات، مخازن استوانه ای و برج ها، با قطر بیرونی بیشتر از ۲٫۵ متر، به عنوان پوششی بسیار کاربردی و مناسب در سطح بیرونی به حساب می آیند.
  • این نوع از ورق های کرکره ای، استحکام و پایداری بالاتری نسبت به ورق های صاف دارند.
  • ورق های آلومینیومی کرکره ای و یا سینوسی باعث محافظت از لایه عایق و سطح زیرین آن در برابر اشعه ماوراء بنفش، خوردگی های ناشی از آب و هوا و آسیب های فیزیکی خواهد شد.

ورق عایقکاری آلومینیومی با پوشش پلی سرلین

عایق رطوبتی پلی‌سرلین، اکستروژن سه لایه ‌ای از پلیمرهای پلی ‌اتیلن و سرلین، با ضخامت 76 میکرومتر می باشد. پلی ‌سرلین، لمینه ‌ای حرارتی می باشد که بر روی سطح داخلی هر نوع روکش فلزی، به منظور عایقکاری مکانیکی برای جلوگیری از ایجاد شکاف، حفره و خوردگی گالوانیک سطوح داخلی روکش‌ های فلزی، لوله ‌ها، مخازن و یا دیگر تجهیزات، مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این خوردگی ‌ها زمانی به وجود می‌ آید که آب و رطوبت از طریق مفاصل نصب شده و یا بخش ‌های آسیب ‌دیده، وارد سیستم عایقکاری شود.

پلی ‌سرلین از سه لایه فیلم تشکیل شده است؛ که هر لایه از آن به منظور به دست آمدن مطلوب ‌ترین عملکرد، به دقت انتخاب شده است. هر کدام از لایه ‌ها حدوداً 25 میکرومتر ضخامت دارند.

لایه داخلی معمولاً از پلی ‌اتیلن با چگالی پایین، برای چسبندگی عالی تولید می ‌شود. در لایه میانی از سرلین به منظور استحکام آن استفاده شده و لایه خارجی نیز از پلی ‌اتیلن با چگالی بالا و برای مقاومت فوق ‌العاده آن در برابر سایش می‌ باشد. استفاده از سه لایه فیلم جداگانه، عملاً تضمین می‌ کند که هیچ سوراخی در کل فیلم وجود نداشته باشد؛ چراکه وجود حتی یک سوراخ بر روی یکی از لایه ‌ها، روی لایه ‌های دیگر تاثیری نخواهد داشت.

ورق عایق پلی سرلین چه کاربردهایی در صنایع و حوزه های مختلف دارد؟

  • پلی ‌سرلین در نصب روکش فلزی عایق ‌های مکانیکی به دور لوله ‌های سرد و گرم، مخازن، تجهیزات صنعتی در صنعت پتروشیمی، نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌ گیرد.
  • ظاهر فیلم پلی ‌سرلین با رنگ آبی روشن، از دیگر فیلم ‌های مشابه متمایز می‌ گردد و این اجازه را به بیننده می ‌دهد که فقط با نگاه کردن به روکش فلزی، به صورت بصری آن را تایید کند.
  • پلی‌ سرلین بر روی سطح داخلی انواع روکش‌ های فلزی از جمله استیل، آلومینیوم، آلوزینک و گالوانیزه به منظور جلوگیری از خوردگی بکار برده می ‌شود.

سخن اخر

در این مطلب به انواع ورق های عایقکاری در حوزه ها و صنعت های مختلف، و نحوه ساخت و تولید آن ها پرداختیم. برای این که بدانید چه نوع ورق عایقکاری متناسب با کارتان می خواهید، بهترین کار ارتباط مستقیم با تیم پاسخگویی بهینه عایق از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت به نشانی www.behineh-ayegh.com می باشد. همچنین برای اطلاع از قیمت انواع مختلف ورق های عایق، با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا به طور کاملا تخصصی و به صورت رایگان، شما را راهنمایی کنند.