مواد اولیه و پروسه تولید، دو قانون اصلی کیفیت در هر محصولی هستند. اما در فرنچ فرایز، تنها طراح و سازنده خط تولید فرنچ فرایز مهم است. چون که مواد اولیه ما در بالاترین سطح کیفیت در ایران تولید میشود. اگر بگوییم کیفیت خط تولید فرنج فرایز کیفیت محصول خروجی را رقم میزند، بیراه نگفتهایم.
این محتوا را بخوانید تا از فرآیند تولید فرنچ فرایز آگاه شوید. همچنین یک راهنما برای خرید خط تولید فرنچ فرایز برای شما آماده است پس زودتر شروع به خواندن کنید.
فرنچ فرایز چیست؟ طراح و سازنده خط تولید فرنچ فرایز را چطور انتخاب کنیم؟
سیب زمینی نیمه آماده یا فرنچ فرایز چیست؟ فرنچ فرایز French fries در واقع سبکی برای سرخ کردن سیب زمینی است که در آن خلال سیب زمینی را در روغن زیاد غوطهور میکنند. سیب زمینی نیمه آماده همان سیب زمینی خلالی، خشک و بلند رستورانی است. از سال 1680 میلادی تا به امروز بیش از 300 سال است که این غذا در جهان وجود دارد.
سیب زمینی نیمه آماده کاهش زمان آماده سازی، کاهش زمان پخت و کاهش جذب روغن میشود. این غذا برای افراد پُرمشغله، کافهها، هتلها، فستفودیها و رستورانها کاربرد دارد. حالا نوبت به دانستن نکات انتخاب سازنده خط تولید فرنچ فرایز رسیده است.
اولین نکته این است که فروشنده خود سازنده باشد و خود واسطهای بین شرکت سازنده و خریدار نباشد. نکته بعدی این است که واقعا سازنده باشد! اکثر سازندگان حدود 50% خط تولید را به صورت استوک و دست دوم وارد کشور میکنند. سپس درصورت خرابی یا کسری قطعات آن را برطرف و به نام خط تولید نو به فروش میرساند! برای خرید نو دستگاه هم قبل از این مجبور به واردات دستگاه بودیم که خود یک سَر و هزاران داستان و مکافات دارد!
اما شرکت ایرانی به اسم زاگرس تاو ماشین (ztmco.com) اولین سازنده 0 تا 100 خط تولید تمام ایرانی است. تا شما را از قیمتهای بالا یا مشکلات واردات دستگاه از خارج کشور خلاص کند. به نقل از مدیر عامل این شرکت، خط تولید ساخته شده توسط ztm کمترین میزان مصرف آب و کمترین میزان ضایعات را دارد.
جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت خط تولید فرنچ فرایز، با شماره 09124408722 تماس بگیرید.
کاربرد و ماشین آلات خط فرنچ فرایز
ماشین آلات خط تولید فرنچ فرایز شامل 27 عدد هستند ک هرکدام وظیفه خاصی دارند. این ماشین آلات به طور خلاصه در 10 مرحله سیب زمینی خام را تبدیل به فرنچ فرایز میکنند، این 10 مرحله شامل موارد زیر است.
- شستوشو و خاک گیری سیب زمینی
- پوست گیری و برس زنی
- برش زنی و سورتیگ
- انزیم بری
- فرآیند کاهش آهن
- خشک کردن
- سرخ کردن
- روغن گیری و خنک کردن
- انجماد سریع
- بسته بندی
حال که این مراحل را متوجه شدید، سراغ توضیح کاربرد هر دستگاه میرویم. در این بخش خط تولید سیب زمینی نیمه آماده را به چهار بخش تقسیم میکنیم. این چهار بخش شامل آماده سازی مواد اولیه، اسلایسر و آنزیم بری و در نهایت فرایز و بسته بندی است. بخشهای بعدی که راجعبه توضیحات هر دستگاه و کاربرد آنها است، توسط آقای حمید رضا کاکاوندی مدیر عامل زاگرس تاو ماشین توضیح داده شده است.
زاگرس تاو ماشین اولین طراح و سازنده خط تولید فرنچ فرایز تماما ایرانی و اتوماتیک است.
1_ماشین آلات آماده سازی سیب زمینی منجمد
مدیر عامل ztm گفت که ابتدا سیب زمینیهای آورده شده از انبار وارد دستگاه سورتینگ و خاک گیری میشود. وظیفه دستگاه سورتیگ جدا سازی سیب زمینیهای هم سایز است. برای اینکه در فرآیند خط تولید و خروجی محصول سیب زمینیها یک دست و هم اندازه باشند. دستگاه که توسط تیم ما (ztm) ساخته شده است، علاوه بر جداسازی خاک گیری هم میکند.
سپس به کمک کانوایر شیبدار (بالابر) سیب زمینیها وارد دستگاه هاپر میشوند. این دستگاه در واقع وظیفه دارد که به صورت تدریجی سیب زمینیها را وارد خط تولید کند.
حالا سیب زمینیها وارد دستگاه شستشوی سیب زمینی میشوند. در اینجا سیب زمینیها کاملا توسط آب شسته میشوند. این دستگاه توسط چرخش درام و حرکت دورانی سیب زمینی را با جریان آب موجود در مخزن دستگاه از خاک و گل جدا میکند.
دستگاه ما علاوه بر استفاده از حرکت دورانی برای شستن بهتر سیب زمینی به آنها آسیب وارد نمیکند. و برای کاهش مصرف از آب به صورت کاملا بهینه استفاده میشود.
+آقای مهندس این فرآیند آماده سازی بود، حالا چه مراحل دیگری داریم؟
_ حالا بعد از تمیز کردن سیب زمینیها باید سیب زمینیها پوست گیری و آنزیم بری شوند.
2_معرفی دستگاههای پوست گیر و آنزیم بری
بعد از شستوشو به کمک اسکرو کانوایر (بالابر) سیب زمینیها وارد دستگاه پوست گیر بخار میشوند. سیب زمینیها درون مخزن دستگاه پوست گیر بخار محبوس میشوند. سپس در مدت مشخصی بخار فشار بالا وارد مخزن میشود. به دلیل فشار و دمای بالا، نشاسته زیر پوست سیب زمینی واکنش میدهد و پوست از سیب زمینی جدا میشود.
در این دستگاه توزیع یکنواخت بخار، چرخش مخزن و نحوه تزریق بخار بسیار مهم است. علاوه بر این فرم مخزن، ورود و خروج به موقع بخار و نحوه عملکرد صحیح درب در کیفیت پوستگیری دخیل هستند. که ما کاملا این موارد را در بالاترین استاندارد طراحی کردهایم. ضایعات روش پوست گیری بخار نزدیک به صفر است و به همین دلیل در خط تولید ظرفیت بالا فرنچ فرایز از این روش استفاده میکنیم. برای ظرفیتهای پایین جهت کاهش هزینه، پوست گیرهای سایشی استفاده میشود.
بعد از پوست گیری بخار به کمک نوار نقاله حلزونی ( اسکرو کانوایر) سیب زمینیها وارد دستگاه برس زنی میشوند. در دستگاه برس زنی به کمک چندین غلتک فرچه دار u شکل تمام پوست سیب زمینی کنده میشود.
نرمی و زبری فرچهها در دستگاه ما به گونه ای که علاوه بر پاک سازی کامل سیب زمینی، خراش و ناهمواری بر روی آن ایجاد نکند. استفاده از ماردون به موازات فرچهها، کنترل مدت زمان عبور سیب زمینی بر روی فرچهها هم باعث آسیب ندیدن مواد میشود. به دلیل طراحی خاص دستگاه علاوهبر استهلاک کم، تعویض و مونتاژ غلتکها را به آسانی انجام میشود.
برای اطمینان از پوست کندن کامل سیب زمینی حالا نوبت کانوایر بازبینی است. جایی که نیروی انسانی سیب زمینیها را چک میکند تا وارد مرحله بعدی شود.
3_دستگاههای اسلایس و سورتر
یکی از راههای کاهش ضایعات در خط تولید ساخته شده ما استفاده از آب برای اسلایس یا خورد کردن سیب زمینی است. دستگاه هیدروکاتر، برش سیب زمینی را به وسیله جریان آب انجام میدهد. در این روش سیب زمینیها درون یک لوله پر از آب هستند. آب به وسیله یک پمپ سانتریفیوژ با قدرت بالا، سیب زمینیها را داخل بلوکهای کاتر ( تیغهها ) با سرعت عبور میدهد. در این فرآیند اسلایس علاوهبر برش صاف و بدون خراش، حداکثر برش طولی رخ میدهد. همچنین به دلیل وجود آب نشاسته و قند بیشتری از سیب زمینی جدا میشود.
بعد از برش نوبت به دستگاه سورتر جداکننده ضایعات که سیب زمینیهایی که ضخامت کمی دارند را جدا میکند. سپس نوبت جداسازی سیب زمینیها با طول کمتر است برای این کار دستگاه سوتر طولی استفاده میشود.
این دو سورتر راز یکدستی و هم اندازه بودن سیب زمینی نیمه آماده هستند. بعد از سورتر طولی و ضخامت، خلالها وارد کانوایر بازبینی میشوند تا خلالهای لکهدار و خراب توسط نیروی انسانی جدا شود. بعد از این فرآیند نوار بالابر خلالها را آماده نشاسته گیری، تثبیت آنزیم و انسجام بافت میکند.
4_آنزیم بری یا بلانچر اولیه و ثانویه و دوزینگ پمپ
دستگاه بلانچر وان آب گرمی است که خلال سیب زمینی را در دما و زمان مشخص شده از درون خود عبور میدهد. آنزیمها، قند، نشاسته و آهن باعث بیرنگ شدن، تغییر بافت و تغییر رنگ فرنچ فرایز میشود. برای از بین بردن این آنزیمها از بلانچر اولیه با دمای بالاتر و زمان کمتر و بلانچر دوم با دمای کمتر و زمان بیشتر استفاده میشود.
برای حفظ و انسجام بافت محصول به کمک آب سرد بین دو بلانچر به خلال زمینیها شوک داده می شود. بلانچر باعث کاهش زمان پخت، عدم سوختن و رنگ قهوهای در خلالها و کاهش جذب روغن میشود.
بعد از بلانچر دستگاه دوزینگ پمپ ( SAPP ) برای کنترل آهن وارد پروسه میشود. این ماشین به خلالها فسفات بدون ضرر و دکستروز (نوعی قند) اضافه میکند. فسفات برای متوقف شدن اکسداسیون که باعث تغییر رنگ ناملوب میشود و دکستروز برای ایجاد رنگ طلایی در هنگام سرخ شدن است.
5_فرایر و بسته بندی سیب زمینی منجمد
بعد از فرآیند آنزیم زدایی به کمک یک ویبراتور خلالها وارد، دستگاه خشک کن میشوند. دستگاه خشک کن با استفاده از گرمایی که حاصل مشعل یا المنت است، خلالها را خشک میکند. چون که کل فرآیند به کمک آب است به کمک گرما و فن رطوبت اضافی خلالها گرفته میشود.
بعد از رطوبت گیری یک ویبراتور خلالهای سیب زمینی را به سمت دستگاه فرایز یا سرخ کن میبرد. فرایر با دمایی بین 175 تا 185 درجه سانتیگراد به مدت زمان 60 تا 90 ثانیه، خلالها در روغن زیاد غوطهور میکند.
برای تثبیت دمای روغن طراحی درست گرمایش روغن، ورود، خروج و گردش و سیرکوله برای این دما مهم است. همچنین فیلتر کردن ضایعات برای جلوگیری از تولید آکریل آمید (یک ماده سرطان زا) و در نتیجه خرابی و سمی شدن روغن مهم است. شرکت زاگرس تاو ماشین (ZTM) با رعایت تمامی نکات کلیدی و مهم در طراحی فرایر، دستگاهی با کیفیت بالا به مشتریان خود ارائه می دهد.
قبل از بسته بندی سیب زمینی منجمد، خلالها وارد روغن گیر میشوند. سپس خلالهای سرخ شده به کمک فنها پیش خنک شده و در آخر با دستگاه یا تونل انجماد سریع (IQF) منجمد میشوند. در قسمت بسته بندی خلالهای سیب زمینی منجمد شده در بسته های 2.5 کیلوگرم، 900 گرم و یا 750 گرم پر میشوند. و پس از قرارگیری در کارتن به نگهداری به سردخانه 18- منتقل خواهند شد.
+خیلی ممنونم آقای مهندس فقط برای مشاوره خرید خط تولید سیب زمینی نیمه آماده باید با چه شمارهای تماس بگیرند؟
_برای مشاوره رایگان و دریافت قیمت خط تولید فرنچ فرایز، با مدیر فروش ما آقای محمد ربیعی به شماره 09124408722 تماس بگیرند.
حالا برای تکمیل مقاله چند نکته پیش از خرید را بیان میکنیم.
راهنمای خرید خط تولید فرنچ فرایز برای خرید بهصرفه
در هنگام خرید خط تولید سیب زمنین نیمه آماده حتما از سازنده بودن شرکت اطمینان حاصل کنید. خرید از واسطهها همیشه برای شما گرانتر است. قبل از خرید رزومه شرکت را ببنید و از صحت اطلاعات شرکت اطمینان حاصل کنید. تا هم جانتان و هم مالتان در خطر نباشد. یادتان باشد کیفیت خط تولید فرنچ فرایز تعیین کننده خوشمزگی محصول خروجی است.
در پایان و برای تکمیل راهنمای خرید خط تولید فرنچ فرایز باید بگوییم که خط تولید باید تماما از استیل مناسب صنایع غذایی باشد.
به نقل از آقای حمیدرضا کاکاوندی مدیر عامل شرکت ztm قبل از راه اندازی کارخانه فرنچ فرایز اول از همه باید مساحت کارخانه شما اگر ورودی خط تولید 1 تن سیبزمینی در ساعت است. و ظرفیت خروجی یا محصول نهایی فرنچ فرایز، 500 کیلوگرم در ساعت حداقل 1500 متر مربع باشد.
معرفی شرکت زاگرس تاو ماشین
زاگرس تاو ماشین اولین طراح و سازنده خط تولید فرنچ فرایز تمام ایرانی است. ماشین آلات خط تولید فرنچ فرایز ما با طراحی فنی و مهندسی درست کمترین ضایعات را دارد. شرکت زاگرس تاو ماشین در سراسر ایران در زمینه طراحی، تولید، نصب کامل خطوط، ارتقا کارخانهها و ماشین آلات خاص خط فرنچ فرایز با بهرهگیری از بروزترین اطلاعات در این زمینه و با آخرین تکنولوژیها در حال فعالیت است.
کیفیت فرنج فرایز اتفاقی نیست، بلکه از کیفیت خط تولید سیب زمینی نیمه آماده میآید. و کیفیت خط تولید از تخصص سازنده است؛ ما سالها است که در این تخصص تجربه کردهایم.
شرکت ZTM طراحی تمامی ماشین آلات خط تولید فرنچ فرایز را مطابق با طراحی و تکنولوژی روز اروپا انجام میدهد. ما قابلیت ساخت خط تولید فرنچ فرایز 500 کیلو در ساعت تا 15000 هزار کیلو در ساعت را داریم.
شرکت زاگرس تاو ماشین در زمینه طراحی، ساخت، اجرا و راه اندازی ماشین آلات و خطوط صنایعغذایی فعالیت دارد. افتخار همکاری با مجموعههای بزرگی مانند چیتوز، باتو، مزمز و کاله داریم. تضمین کیفیت ما تیم تخصصی طراحی و فنی کارآموزده ماست.
جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت خط تولید فرنچ فرایز، با مدیر فروش ما به شماره 09124408722 تماس بگیرید.