بهترین های صنعت
بهترین های صنعت
www.sanat.ir

:: استفاده از باکس پالت در صنعت حمل و نقل ::


نقش پالت در صنعت حمل و نقل

نه فقط در دنیای مدرن امروز، که از سال‌های گذشته پالت‌ها عضوی مهم در صنایع مختلف به حساب می‌آمدند. در سال‌های بسیار دور نیز، پالت‌ها در انبار و نگهداری کالاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفتند. اگرچه در گذشته پالت به شکل امروزی ساخته نمی‌شد و غالبا جنس آن از چوب بود، اما ماهیت آن تفاوت چندانی با پالت امروزی نداشت.

لازم به ذکر است که با تولید پالت‌های فولادی که مقاومت بالایی دارند، دریچه تازه‌ای به روی بسیاری از صنایع همچون صنعت حمل و نقل گشوده شد. در ادامه به بررسی اهمیت پالت در این صنایع خواهیم پرداخت.

باکس پالت فلزی و ویژگی‌های آن

پالت باکس نوعی صفحه مسطح متشکل از پروفیل و ورق‌های فولادی است که در 4 گوشه خود صفحه و یا ستون دارد. باکس پالت در جنس‌های مختلفی مانند فولاد ضدزنگ، کربن، آلومینیوم و غیره تولید می‌شود که هر کدام دارای کاربرد منحصر به خود هستند.

پالت به علت ساخت از انواع فلزات، دارای مقاومت قابل توجهی است؛ از همین روی در صنایعی که نیاز به حمل و نقل تجهیزات سنگین وجود داشته باشد، انواع آن را بکار می‌برند. همچنین لوازمی که دارای اشکال هندسی خاص هستند را می‌توان با پالت جابجا کرد.

استفاده از پالت به علت آن‌که حمل و نقل اجزای سنگین را سرعت می‌بخشد و به تسهیل جابجایی آن همراه با انواع ماشین‌آلات همچون جرثقیل و جک کمک می‌کند، امروزه در صنایع مختلف محبوبیت بسیاری پیدا کرده است.

باکس پالت چه کاربردی در صنعت حمل و نقل دارد؟

باکس پالت در حمل و نقل تجهیزات بسیاری، کارآمد و موثر است. بسته به نوع، وزن و جنس کالا، شرایط محیطی، ظرفیت محیط و غیره، از انواع مختلف پالت استفاده می‌شود. به طور کلی برای انواع کاربردهای باکس پالت در صنعت حمل و نقل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صنعت موادغذایی

یکی از مهم‌ترین کاربردهای پالت فلزی مربوط به حمل و نقل موادغذایی می‌شود. محصولات کارخانه‌ها، انواع نوشیدنی، محصول زمین‌های کشاورزی و غیره، در این دسته‌بندی جای دارند. پالت با فراهم نمودن فضایی ایمن و عاری از آلودگی به یکی از بهترین گزینه‌ها برای حمل و نقل موادغذایی تبدیل شده است. همچنین از آن جهت که پالت باکس در 4 طرف خود دارای دیواره است، امکان جابجایی اجزای کوچک را فراهم می‌نماید و از سقوط آن‌ها جلوگیری می‌کند.

  • صنعت مواد دارویی

صنعت داروسازی همچون موادغذایی از دیگر صنایعی است که در آن کیفیت و امنیت حرف اول را می‌زند؛ چراکه حمل و نقل مواد حساس مطرح است. از پالت‌های فلزی مختلف برای جابجایی ایمن انواع دارو، مواد شیمیایی و یا تجهیزات پزشکی استفاده می‌کنند. بکارگیری پالت، از ورود هرگونه آلودگی به مواد دارویی خودداری می‌نماید و امکان جداسازی مواد مختلف را از یک‌دیگر فراهم می‌سازد.

  • صنعت خودروسازی

از پالت‌های فولادی نه تنها در حمل و نقل لوازم جانبی خودرو و یا قطعات آن استفاده می‌شود، بلکه در جابجایی خودرو کامل به کامیون‌های بارگیری و نهایتا به نمایندگی‌ها نیز کاربرد دارند. پالت افزون بر خط تولید خودرو، در مراحل مونتاژ آن نیز به کار می‌رود. استفاده از پالت در خط تولید سبب آن می‌شود که فرآیند تولید با سرعت بیش‌تری انجام شود. همچنین به علت مقاومت بالای پالت‌ها، از این قطعات به عنوان پایه برای لوازم سنگین استفاده می‌کنند.

  • صنعت الکترونیک

حمل و نقل تجهیزات الکترونیکی و حساس، از دیگر کاربردهای پالت به شمار می‌آید. از آن‌جایی می‌توان بر روی حمل ایمن این لوازم با پالت حساب باز کرد که این لوازم از تغییرات محیط همچون دما تاثیرات بسیاری می‌پذیرند. پالت‌ها با فراهم نمودن فضایی هموار، به محافظت قطعات در برابر انواع ضربه و سایش کمک می‌کنند. لازم به ذکر است که در این صنعت معمولا از پالت‌های فلزی ضداستاتیک استفاده می‌کنند؛ چراکه شماری از قطعات ممکن است به الکتریسیته ساکن حساسیت نشان دهند.

  • صنعت نساجی

از آن‌جایی که پارچه‌ها معمولا به شکل رول بسته‌بندی می‌شوند، برای جابجایی انواع پارچه، نخ و محصولات نساجی نیز، از پالت‌های آهنی استفاده می‌کنند. همچنین از پالت برای جابجایی پارچه خام با هدف رنگ‌کاری بهره می‌برند.

مزایای استفاده از باکس پالت در صنایع حمل و نقل چیست؟

مزایای بسیار پالت‌های آهنی، منجر به کاربرد گسترده آن‌ها در صنایع به ویژه صنعت حمل و نقل شده است. مهم‌ترین این مزایا به شرح زیر هستند:

  1. محافظت از کالا- از آن‌جایی که قطعات مختلف در پالت باکس در فضای محصور قرار داده می‌شوند، احتمال ایجاد آسیب یا ورود آلودگی به حداقل میزان خود می‌رسد.
  2. جابجایی آسان- ماشین آلاتی همچون لیفتراک و پالت تراک سبب آن می‌شوند که بتوان کالاهای مختلف موجود در پالت را به آسانی بارگیری و جابجا کرد.
  3. کاهش هزینه- هر قدر آسیب کم‌تری به محصول وارد شود، نیاز به تعمیر کم‌تری وجود خواهد داشت. به همین ترتیب هزینه کاهش می‌یابد. همچنین با استفاده از پالت‌ها و ماشین‌آلات صنعتی، نیاز کم‌تری به نیروی انسانی احساس می‌شود و از این طریق نیز در هزینه‌ها صرفه‌جویی خواهد شد.
  4. افزایش ایمنی- استفاده از پالت سبب آن می‌شود که محیطی امن‌تر برای کارکنان آن محل فراهم گردد.
  5. بهبود وضع بهداشتی- به علت آن‌که باکس پالت آهنی برخلاف نوع چوبی، به آسانی قابلیت شست‌وشو دارد، یکی از تجهیزات حمل و نقل بهداشتی به شمار می‌آید و سبب ایجاد آلودگی برای محصول نمی‌شود.

شاهین فلز سپاهان؛ تولیدکننده برتر پالت فولادی

شرکت دانش بنیان تولیدی بازرگانی شاهین فلز سپاهان، به عنوان یکی از معتبرترین و قدیمی‌ترین تولیدکنندگان آهن‌آلات به شمار می‌رود که به تازگی خط تولید پالت‌های فولادی خود را راه‌اندازی کرده است. در کارخانه شاهین فلز سپاهان، تولید و عرضه پالت‌های فلزی از صفر تا صد زیر نظر کادر مجرب و متخصص انجام می‌شود.

افزون بر ارائه محصولات باکیفیت و با قیمت مناسب، شاهین فلز سپاهان در راستای رفاه حال مشتریان و رفع نیاز آن‌ها، پالت‌های فولادی را ابعاد و اندازه‌های مدنظر طراحی و تولید می‌کند. همچنین این امکان را فراهم می‌سازد که پالت‌های خود را به صورت آبکاری شده با پوشش ضدخوردگی زینک فلیک دریافت نمایید.

جمع بندی

پالت باکس فولادی یکی از لوازم کاربردی در صنایع است که با امکان‌پذیر ساختن ذخیره سازی و حمل و نقل آسان کالا، به یاری صنعت‌های مختلف آمده است. باکس پالت، به پالتی دیواره‌دار گفته می‌شود که امکان جای‌گذاری لوازم مختلف را در خود فراهم می‌سازد. این پالت از فلزات مختلف بسته به نیاز مشتری تولید می‌گردد و به بهینه‌سازی فضای انبار کمک شایانی می‌کند.

در انتهای این مطلب نیز به معرفی مرجعی معتبر در تولید پالت‌های فولادی پرداختیم. مراکز مختلفی در ایران، مشغول به تولید پالت آهنی هستند؛ اما به علت آن‌که پالت‌ها در صنایع حساسی مورد استفاده قرار می‌گیرند، نمی‌توان اهمیت استفاده از پالت‌های باکیفیت را نادیده گرفت.