www.sanat.ir

::

هوشمندسازی سالن‌های همایش؛ آینده تکنولوژی در آمفی تئاتر

::

در دنیایی که تکنولوژی با سرعت نور در حال پیشرفت است؛ تقریبا تمامی ابعاد زندگی بشر را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است. این فناوری‌های نوین در راستای افزایش رفاه افراد جامعه، شکل و شمایل زندگی را از سنتی به مدرن تغییر می‌دهند. سالن‌های همایش و آمفی تئاتر‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و امروزه شاهد تغییر در آن‌ها نیز هستیم. هوشمندسازی این سالن‌ها، بهره وری جلسات و رویداد‌ها را افزایش می‌دهد.

تجربه حضور در نسل جدید سالن‌های همایش برای شرکت کنندگان نیز به یاد ماندنی می‌شود. در این مقاله قصد داریم نقش تکنولوژی را در تغییر و تحولات طراحی اتاق کنفرانس مدرن و سالن های آمفی تئاتر‌ها مورد بررسی قرار دهیم.

طراحی سالن آمفی تئاتر

سالن‌های همایش نوین با تاثیر از تکنولوژی

سالن‌های آمفی تئاتر از دیرباز به عنوان محلی برای برگزاری رویداد‌های مهم مثل کنفرانس‌ها و جلسات به شمار می‌رفت. با پیشرفت‌های تکنولوژی کیفیت برگزاری جلسات در این سالن‌ها نیز افزایش یافت. امروزه انتظار شرکت کنندگان و همچنین برگزارکنندگان رویداد از یک سالن همایش بالاتر رفته است.

هوشمندسازی سالن‌های همایش به معنای استفاده از فناوری‌های پیشرفته در راستای بهبود تجربه کاربر، کاهش هزینه‌ها همراه با افزایش کیفیت است. در این فرایند بخش‌های مختلفی اعم از سیستم‌های صوتی و تصویری می‌توانند تحت تاثیر قرار گیرند. در ادامه به چند مورد از تاثیرات تکنولوژی بر چهره سالن‌های همایش اشاره شده است.

سیستم‌های صوتی و تصویری

سیستم‌های صوتی و تصویری یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که دچار تغییری عظیم در نتیجه هوشمندسازی سالن‌های همایش شد. وجود مشکلاتی نظیر تصویر بی کیفیت، عدم وضوح تصویر از فواصل دور و غیر قابل رویت بودن آن‌ها، تقاضا برای تغییر در سیستم‌های تصویری را بالا برده بود. سیستم‌های صوتی قدیمی نیز با مشکلاتی مثل عدم وضوح صدا و نویز کیفیت جلسات را به شدت کاهش می‌دادند. برای حل این مشکلات فناوری‌های نوین راهکارهای کاربردی ارائه کرد تا تجربه‌ای بی نظیر برای کاربر در طول حضور در سالن همایش ایجاد شود.

طراحی سالن کنفرانس

نمایشگر‌هایی با وضوح بالا

نمایش تصویر و ویدئو یکی از اصلی‌ترین بخش‌های یک ارائه و همایش را به خود اختصاص می‌دهد. هرگونه مشکل در نمایشگر‌ها به طور مستقیم روند برگزاری مراسم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. امروزه نمایشگر‌های video wall با وضوح 4K و 8K در آمفی تئاتر‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تلویزیون‌های با کیفیت جزئیات موجود در تصویر را به طور کامل برای حضار به نمایش می‌گذارند. در این شرایط، خوانایی نوشته‌ها و درک مطالب برای شرکت کنندگان به راحتی امکان پذیر می‌شود.

این نمایشگر‌ها‌ می‌توانند از دو نظر در کاهش هزینه‌ها موثر باشند. مورد اول به بهینه سازی مصرف انرژی مربوط‌ می‌شود. فناوری‌های نوین مورد استفاده در ساخت این نمایشگرها، میزان مصرف انرژی را کاهش‌ می‌دهد. مورد دوم در خرید تلویزیون‌های دیگر برای سالن همایش است. ویژگی نمایش همزمان چندین تصویر بر روی یک نمایشگر، از خرید مجدد چندین تلویزیون دیگر جلوگیری‌ می‌کند.

سیستم‌های صوتی پیشرفته

برای برگزاری یک رویداد با کیفیت نمی‌توان از اهمیت پخش صدا چشم پوشی کرد. صدای بی کیفیت باعث کاهش مدت زمان حضور افراد در جلسه می‌شود. وجود نویز و انعکاس صدا از مشکلاتی است که در گذشته موفقیت رویداد‌ها را تحت تاثیر خود قرار می‌داد. امروزه نوآوری‌های مدرن نظیر سیستم‌های صوتی سه بعدی، از بروز این دست مشکلات جلوگیری می‌کند. این فناوری باعث پخش یکنواخت صدا از تمامی جهات می‌شود. در سالن‌های کنفرانس، این سیستم‌ها می‌توانند صدای سخنران را به گونه‌ای پخش کنند که گویی در نزدیکی هر مخاطب قرار دارد.

تجهیز اتاق کنفرانس

کنترل امنیت و نظارت

در رویداد‌های بزرگ، تامین امنیت و نظارت بر عبور و مرور یکی از اصل‌های مهم است. استفاده از نیروهای انسانی برای چنین موقعیت‌هایی شکل و شمایل مراسم را تغییر می‌دهد. وجود نگهبانان زیاد در خارج و داخل سالن کنفرانس به طور ناخودآگاه از میزان راحتی افراد می‌کاهد. برای حل این مشکل و تامین هرچه بیشتر امنیت، تکنولوژی راه حل‌هایی دارد. هوشمندسازی سالن کنفرانس می‌تواند به افزایش نظارت در این محل‌ها کمک بسزایی کند.

نصب دوربین‌های مدار بسته و اتاق کنترل

با نصب دوربین در بخش‌های مختلف سالن، به راحتی از راه دور می‌توان سالن همایش را تحت کنترل قرار داد. سیستم‌های نظارتی هوشمند با الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند به سرعت فعالیت‌های مشکوک را شناسایی کنند. وجود این سیستم‌ها باعث افزایش امنیت و کاهش خطرات احتمالی می‌شود. نمایشگر‌های پیشرفته موجود در اتاق مانتیورینگ نیز امکان بررسی همزمان چندین تصویر را فراهم می‌کنند.

کنترل ورود و خروج

سیستم‌های کنترل دسترسی هوشمند نیز عملکرد بهتری از افراد در بخش‌های ورودی سالن از خود نشان داده اند. فناوری تشخیص چهره و اثر انگشت از جمله این فناوری‌ها هستند. وجود این ابزار‌های تکنولوژی نوین، امکان دسترسی به سالن و بخش‌های مختلف آن را برای هر فرد شخصی سازی می‌کند.

برگزاری جلسات آنلاین و از راه دور

با کمک تکنولوژی دیگر مرزی برای انتقال دانش و تجربه بین کشور‌های مختلف وجود ندارد. فناوری‌های نوین و اینترنت امکان حضور افراد از جای جای کره زمین را در جلسات فراهم می‌کنند. این موضوع باعث صرفه جویی در هزینه‌ها و وقت افراد می‌شود. افراد بدون حضور فیزیکی می‌توانند با کمک نرم افزار‌های مختلف ارتباطی، در رویداد‌های مختلف شرکت کنند. برقراری تماس تصویری با سخنرانان و پخش همزمان همایش از پلتفرم‌های مختلف، نمونه‌هایی از تاثیر تکنولوژی در برگزاری همایش‌ها به حساب می‌آیند.

چالش‌های موجود در مسیر هوشمند شدن سالن‌های همایش

از گذشته تا به امروز، تغییر در سطح جامعه و در ابعاد بزرگ کار چندان راحتی نبوده است. هوشمندسازی سالن‌های همایش نیز با تمام مزایایی که دارد؛ در مسیر خود با چالش‌هایی نیز مواجه می‌شود. این فناوری‌های پیشرفته هزینه اولیه بالایی دارند که فرایند هوشمندسازی در طراحی سالن آمفی تئاتر را به تعویق می‌اندازد. نیاز به نیروی متخصص برای نصب و راه اندازی هم یکی دیگر از مشکلات این حوزه به شمار می‌رود. با این حال انتظار می‌رود روز به روز با پیشرفت‌های تکنولوژی این مسائل نیز حل شوند.

سالن‌های همایش در مسیر تحول دیجیتال

سالن همایش و امکانات موجود در آن از مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که کیفیت رویداد‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. هوشمندسازی سالن‌های همایش و آمفی تئاتر‌ها یکی از مهم‌ترین تحولاتی است که با ظهور تکنولوژی در عرصه‌های مختلف زندگی، صورت گرفته است. استفاده از فناوری‌های پیشرفته می‌تواند تجربه حضور شرکت کنندگان در رویداد را بهبود ببخشد. مدرن شدن سالن‌های همایش علاوه بر افزایش کیفیت، باعث کاهش هزینه‌های برگزاری نیز می‌شود.