یکی از مهمترین کارهای لبنیاتی و دامداران پخت شیر در حجم و اندازههای مختلف است که در صورت عدم استفاده از تجهیزات استاندارد و اصولی میتواند باعث ایجاد ضررهای مالی بسیاری شود.
پاتیل پخت شیر از گذشته تا به امروز به شکلهای مختلف در صنعت لبنیاتی مورد استفاده قرار گرفته است اما امروزه دیگر شکل سنتی آن کارایی ندارد و میزان بازدهی را بسیار کاهش میدهد در همین راستا در این مقاله قصد داریم به بررسی دستگاه پخت شیر برای لبنیاتی و دامداری بپردازیم و نوع استاندارد آن را به شما عزیزان معرفی کنیم.
جهت آشنایی بیشتر با این دستگاه و جلوگیری از ضررهای مالی و زمانی با ما در این مقاله همراه باشید.
شرکت فراسردکاران باسابقه بیش از ربع قرن تولید کننده و طراحی سیستم های پخت شیر برای اولین بار در ایران انجام داده است.
پاتیل پخت شیر چیست و چه کاربردی دارد
پاتیل در اصل به دیگی بزرگ و از جنس فلز گفته میشود که مایعات را درون آن به نقطه جوش میرسانند در لبنیاتی و دامداری از این محصول برای جوشاندن شیر استفاده میشود.
نام دیگر این محصول دستگاه پخت شیر میباشد، تولیدیهای لبنیاتی و دامداران برای اینکه بتوانند میکروبهای شیر را از بین ببرند موظف هستند تا شیر را به نقطهی جوش برسانند و بعد آن را برای مصرف نهایی و فروش به فروشگاهها انتقال دهند .
جوشاندن شیر باید در حجم و ابعاد بالا صورت گیرد تا مجموعههای لبنیاتی و دامداران بتوانند به کار خود سرعت ببخشند و آن را به بهترین حالت ممکن انجام دهند، دستگاه پخت شیر برای همین امر در حالت صنعتی و نیمهصنعتی بکار گرفته میشود.
.
.
جنس پاتیل پخت شیر
این دستگاه برای اینکه بتواند بهترین انتقال حرارت و بازدهی را داشته باشد و در مدت زمان کوتاهی حجم زیادی از شیر را به نقطهی جوش برساند باید از فلزی مرغوب در ساخت آن استفاده شود بهترین فلز برای ساخت پاتیل پخت شیر استیل باکیفیت و درجه 1 میباشد.
فلز استیل با رسانایی بالا در انتقال حرارت و مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدگی مناسبترین فلز برای تولید پاتیل پخت شیر برای لبنیاتی و دامداری میباشد.
.
.
ویژگیهای دستگاه پخت شیر استاندارد
از گذشته تا به امروز دیگها و یا دستگاههای مختلفی برای پخت شیر در لبنیاتی و دامداریها مورد استفاده قرار گرفته است که استاندارهای لازم را نداشتند و همین امر باعث اتلاف بیشازحد انرژی و زمان شده است.
امروزه زمان و انرژی یکی از مهمترین المانها در هر صنعتی هستند که میتوانند باعث پیشرفت و یا شکست در کسبوکار شوند، یک کارآفرین موفق در حوزه لبنیاتی و دامداری باید برای تهیهی دستگاه پخت شیر به این دو المان توجه کند و بهترین دستگاههای موجود در بازار را برای صرفهجویی در انرژی و زمان انتخاب کند.
در ادامه مقاله به برخی از ویژگیهای مهم در تهیه پاتیل پخت شیر استاندارد اشاره میکنیم؛
-
شستشوی آسان
-
قابلیت انتقال حرارت با گاز شهری و المنتهای برقی
-
انتقال سریع حرارت به شیر و جلوگیری از حدررفتن انرژی
-
تنوع در حجم و اندازه برای مصارف صنعتی و نیمهصنعتی
-
مجهز بودن به همزن برقی برای جلوگیری از تهنشین شدن شیر
-
مجهز بودن به ترموستات دیجیتالی و نمایش دما
-
حفظ دما و طعم شیر در مخزن پخت شیر
پاتیل پخت شیر استاندارد برای لبنیاتی و دامداری ها
در گذشته مجموعههای لبنیاتی و دامداری برای پخت شیر از دستگاههای قدیمی که مصرف انرژی بالایی داشتند و کارکردن با آنها بسیار سخت بود استفاده میکردند.
عملکرد این پاتیلها به گونهای بود که پس از قرارگرفتن شیر درون آنها به وسیلهی حرارت مستقیم که در کف مخزن قرار میگرفت شروع به گرمکردن شیر میکردند در این حالت میزان زیادی از شیر تهنشین و یا تبخیر میشد.
اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، مهندسان ایرانی توانستهاند دستگاهی را طراحی و تولید کنند که علاوه بر ذخیره انرژی، روند پخت شیر را بسیار آسانتر از قبل برای لبنیاتی و دامداران کرده است و این امر در میزان سوددهی آنها بسیار تاثیرگذار است.
روش کار دستگاه مکانیزه پخت شیر به این صورت است که با استفاده از پیلوپلیت و انتقال گرما از طریق مسیرهای مشخص در بدنه باعث گرمشدن مخزن و جوشیدن شیر در این فرآیند میشوند.
در این نوع دستگاهها مصرف انرژی به حداقلترین حالت خود میرسد و این ویژگی در جامعه امروزی ایران که با کمبود انرژی مواجه است میتواند به عنوان یک نوآوری در کسبوکار لبنیاتی و دامداران محسوب شود.
یکی از مجموعههای پیشرو در این زمینه که سابقهی طولانی در تولید دستگاه پخت شیر برای مراکز صنعتی و سنتی را دارند مجموعه فراسردکاران میباشد توصیه میکنیم جهت مشاوره در خصوص تهیه و نصب دستگاه پخت شیر با این مجموعه در ارتباط باشید.
.
.
دستگاه پخت شیر اتوماتیک و نیمهاتوماتیک
دستگاه پخت شیر برای لبنیاتی و دامداران به سه شکل دستی، نیمهاتوماتیک و اتوماتیک در بازار یافت میشوند که هرکدام دارای ویژگیها و قابلیتهای خاصی میباشند، برای انتخاب یکی از این سه مدل باید به میزان حجم کاری که از آن انتظار دارید توجه کنید.
برای راحتی انتخاب بین مدل اتوماتیک و نیمهاتوماتیک و دستی لیستی از ویژگیهای آنها تهیه کردهایم که طبق جدول زیر است.
دستی |
نیمهاتوماتیک |
اتوماتیک |
قیمت اقتصادی |
کاهش مصرف انرژی |
دارای قابلیت شستشوی خودکار |
طراحی و کاربری ساده |
دارای حسگر حرارتی برای کنترل دما |
دارای قابلیت تنظیم و کنترل دما |
مناسب تولید در حجم پایین |
مناسب برای تولید با حجم متوسط |
مناسب برای تولید با حجم انبوه |
تنظیم و کنترل دما به صورت دستی |
دقت بالا نسبت به مدل دستی |
مجهز به فناوری پیشرفته همزن و تخلیه |
حمل و جابجایی آسان |
دارای عملکرد خودکار تا 50 درصد |
کاملا خودکار و هوشمند |
سوالات متداول
بهترین جنس برای تهیه دستگاه پخت شیر چیست؟
برای استفاده بهینه از این دستگاه و صرفهجویی در انرژی و زمان بهتر است از استیل مرغوب و باکیفیت در تهیهی این دستگاه استفاده شود.
دستگاه پخت شیر را در چه حجم و اندازهای میتوان تهیه کرد؟
این دستگاه را باید براساس حجم موردنیاز لبنیاتی و دامداریها در جهت پخت شیر خریداری کرد اما حالت استاندارد آن از حجم 100 لیتری برای فروشگاههای کوچک تا حجم 3000 لیتری برای مراکز صنعتی تولید میشود.
پیلوپلیت چه تاثیری در فرآیند گرمایشی پاتیل پخت شیر دارد؟
پیلوپلت باعث کاهش مصرف انرژی و تسریع کار در پخت شیر میشود و به عنوان تکنولوژی عصر جدید در تولید این دستگاه بکار میرود، توصیه میشود برای خرید دستگاه پخت شیر مطمئن شوید که این تکنولوژی در تولید دستگاه بکاررفته باشد.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی و معرفی پاتیل پخت شیر برای لبنیاتی و دامداری پرداختیم، در ابتدا به این سوال پاسخ دادیم که پاتیل چیست و چه کاربردی در صنعت لبنیاتی دارد و بیان کردیم که بهترین جنس برای تولید و تهیه این دستگاه فلز استیل میباشد.
همچنین در ادامه به معرفی انواع و ویژگیهای این دستگاه اشاره کردیم و بیان کردیم که پاتیل استاندارد دستگاهی است که در انتقال گرما از سیستم پیلوپلیت استفاده کند و مزایای استفاده از این تکنولوژی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.
در صورت نیاز به مشاورههای بیشتر در این حوزه میتوانید با ما در ارتباط باشید.