بدون شک بالای ۹۰ درصد از پروژه های ساختمانی از لوله داربست برای اجرای ساختمان استفاده می کنند. در نتیجه با گذر از کنار ساختمان های نیمه ساخته و در حال مرمت احتمالا لوله های داربست را مشاهده کرده اید. با استفاده از لوله های داربست یک سازه موقت به نام داربست شکل می گیرد که برای دسترسی کارگران به قسمت های مختلف سازه ایجاد می شود. به میزانی که داربست ها کیفی بالاتری داشته باشند و اصولی اجرا شوند، جان کارگران بیشتر در امان است و از خسارات مالی به پروژه نیز جلوگیری می شود. این لوله های داربست با روش نورد گرم و در طول ۳ تا ۶ متر تولید می شوند. لوله های داربست ۶ متری مرسوم تر هستند و بیشتر در این ابعاد ساخته می شوند.
برای اجرای داربست و اتصال لوله های داربستی به یکدیگر باید از اتصالات داربست یا همان بست داربست استفاده کرد. در نتیجه برای آشنایی بیشتر با لوله داربست، انواع آن، نکات مهم قبل از خرید لوله داربست و معرفی شرکتی معتبر برای خرید لوله داربست تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
لوله داربست چیست؟
لوله داربستی که به عنوان لوله ۵ نیز شناخته می شود از انواع لوله های درزدار است و کاربردهای فراوانی در صنعت ساخت و ساز دارد. دلیل نام گذاری لوله ۵ برای اندازه قطر داخلی لوله است که برابر با ۴۸.۳ میلیمتر یا ۱۱.۲ اینچ می باشد و به صورت رند لوله ۵ نامیده می شود. لوله های ۱۱.۲ اینچی در ضخامت های مختلف ۱.۸، ۲، ۲.۳، ۲.۵، ۲.۸ و ۲.۹ میلیمتری تولید می شوند.
با توجه به کاربرد فراوان لوله داربست، تقاضا برای آن در بازار بسیار زیاد است. به همین دلیل این ابزار را با جنس، قطر، ابعاد و قیمت های مختلفی در بازار عرضه می کنند. همچنین تولید لوله داربست نسبت به دیگر لوله های موجود در بازار آسان تر است، به همین دلیل شرکت های زیادی اقدام به تولید آن می کنند.
لوله های داربستی از جنس فولاد هستند و با ورق های فولادی st37 ساخته می شوند. جنس های متفاوت ورق فولادی، لوله های داربست متفاوتی را ایجاد می کند.
این لوله ها تنها برای اجرای داربست استفاده می شوند و مانند لوله های دیگر قابلیت عبور آب، گاز و دیگر سیالات را ندارند.
از کاربردهای لوله داربست می توان به ساخت پروژه های ساختمانی و مسکونی، ساخت پروژه های صنعتی از جمله، سدها، پل ها و برج ها، سیلو ها و .. نام برد.
انواع لوله داربست کدام است؟
لوله های داربست در ابعاد و کیفیت های مختلفی تولید می شوند، در ادامه برخی از این دسته بندی های لوله داربست را با توضیح داده ایم:
لوله داربست ۱۴ کیلویی
لوله داربست ۱۴ کیلویی به لوله داربستی گفته می شود که ابعاد قطر داخلی آن ۴۸.۳ میلیمتر با ضخامت ورق ۲ میلی متر و طول لوله ۶ متر می باشد. این لوله داربستی به دلیل استفاده از ورق ۲ میلیمتری برای ساخت، جز دسته لوله های داربستی سبک محسوب می شود.
لوله داربست ۱۷ کیلویی
لوله داربست ۱۷ کیلویی به لوله داربستی گفته می شود که ابعاد قطر داخلی آن ۴۸.۳ میلیمتر با ضخامت ورق ۲.۵ میلیمتر و طول لوله ۶ متر می باشد. این لوله داربستی از ورق فولادی با ضخامت ۲.۵ میلی متری تولید شده و به همین دلیل جز دسته لوله داربست سنگین به حساب می آید.
لوله داربست ۶ متری
عموما لوله های داربست در طول ۶ متری تولید می شوند. هر چند نمونه های ۳ متری و ۱۲ متری آن ها نیز تولید می شود، اما رایج ترین طول ۶ متر است. لوله های داربستی ۶ متری در انواع ضخامت تولید می شوند.
نکات مهم قبل از خرید لوله داربست
مهم ترین نکته در خرید لوله داربست ، کیفیت و استحکام آن است. با توجه به اینکه لوله های داربست از ورق های فولادی تولید می شوند، استحکام کافی را دارند. اما به هر حال در پروژه های مختلف باید از مدل های مختلف لوله داربستی استفاده کرد.کیفیت ساخت، کیفیت جوش، مقاومت خمشی و پیچشی و ظاهر لوله می تواند کیفیت لوله را مشخص کند.
خرید لوله داربست از شرکت هایی که واسطه کمتری دارند و به نام تر هستند، صرفه بیشتری دارد و با حذف شدن دلال ها، قیمت مناسب تر می شود. بنابراین بهتر است که برای اطمینان و سود بیشتر، لوله داربست را از شرکت های مطرح خریداری کنید.
لوله های داربست ۱۷ کیلویی از پرفروشترین لوله های داربستی است و بنابراین قیمت آن با توجه به کارخانه تولید کننده تعیین می شود. بسیاری از شرکت ها ممکن است که این لوله را با اسم شرکت های مختلف به فروش برسانند و قیمت هایی بالایی برای لوله داربست تعیین کنند. در صورتی که روشی برای مشخص کردن شرکت سازنده وجود ندارد. به دلیل همین عدم اطمینان بهتر است که این لوله داربستی را از شرکتی تهیه کنید که محصولات با کیفیتی تولید می کند.
ضخامت لوله های داربست متفاوت است، هر کدام از این لوله ها برای یک مدل پروژه استفاده می شود و برای اطلاع از اینکه برای پروژه مورد نظر، از چه لوله داربستی استفاده می شود، باید با متخصصین و کارشناسان این صنعت صحبت کنید. عموما لوله های سبک تر برای پروژه های کوچک و لوله های سنگین برای پروژه های ساختمانی عظیم و پروژه های صنعتی استفاده می شوند.
قیمت لوله داربست مانند بسیاری از اقلام فلزی دیگر بر حسب وزن حساب می شود. این لوله ها از ضخامت ۱.۸ تا ۳ میلی متر تولید شده که وزنی معادل ۱۲ تا ۲۴ کیلوگرم را در بر می گیرد و با توجه به وزن، قیمت لوله های داربست نیز متفاوت است. عوامل متفاوت دیگری نیز بر قیمت لوله داربست تاثیر دارند که از مهم ترین آن ها می توان به جنس ورق، نوسانات نرخ ارز، روش ساخت و شرکت سازنده را نام برد.
لوله داربست های گالوانیزه با آلیاژ فلزی پوشش داده می شوند و نسبت به لوله های رنگ شده در برابر زنگ زدگی مقاومت بالاتری دارند. به همین علت اگر طول عمر لوله داربست برایتان اهمیت بالایی دارد، بهتر است که لوله داربست گالوانیزه خریداری کنید.
عمران مارکت تولید کننده لوله داربست با کیفیت بالا و قیمت مناسب
همانطور که توصیه شد، برای خرید لوله داربست بهتر است که از شرکت های معتبر اقدام بخرید کنید. شرکت عمران مارکت، از معتبرترین و بنام ترین شرکت های تولید کننده قالب بتن، تجهیزات قالب بندی و داربست می باشد و در پرونده کاری خود، همکاری با شرکت های بزرگ ابنیه، کارخانه های صنعتی و پروژه های بزرگ عمرانی را داراست.
با توجه به اینکه لوله داربست از پرمصرف ترین اقلام در پروژه های ساختمانی است، اهمیت کیفیت در کنار قیمت آن بسیار بالاست. در نتیجه برای خریدی با کیفیت بالا و قیمتی مناسب لوله داربست به سایت عمران مارکت مراجعه کنید.