انواع میلگرد کدامند؟ میلگردها از نظر کاربرد به چند دسته تقسیم میشوند؟ چند نوع میلگرد داریم؟ اگر شما هم علاقه مند هستید تا در مورد میلگردها بیشتر بدانید، ما در اینجا قصد داریم به ارائه توضیحاتی درباره انواع میلگرد بپردازیم که بدون شک برای شما سودمند خواهد بود.
حتما در ساختمان های نیمه ساز یا در حال ساخت، وجود میلگردها برای پی ریزی سازه را مشاهده کرده اید. همانطور که میدانید، میلگرد کاربردهای گسترده ای در صنعت ساختمان دارد و یکی از ملزوماتی آهنی است که برای ساخت و ساز چه کوچک و چه پروژه های کلان به شدت به آن احتیاج داریم.
انواع میلگرد به خاطر جنس، شکل یا ویژگی خاصی که دارند، کاربرد متفاوتی هم خواهند داشت.
به همین دلیل در این مقاله، قصد داریم در مورد انواع میلگرد و دسته بندی های مربوط به آن توضیحاتی را خدمت شما ارائه دهیم.
با توجه به کاربردهایی که میلگرد در صنعت ساختمان دارد، تامین آن بسیار مهم و حساس است. علی الخصوص برای پروژه های بزرگ، باید برای تامین میلگرد مورد نیاز، تلاش ویژه داشت. همیشه نیم نگاهی به هزینه و قیمت میلگرد وجود دارد، چون بخش زیادی از هزینه های پروژه صرف تامین میلگرد خواهد شد.
بهترین راه برای کاهش قیمت، خرید میلگرد از کارخانه است. اما ارتباط گرفتن با کارخانه و ثبت سفارش میلگرد بسیار دشوار است. به همین دلیل، باید از شرکت هایی که با کارخانه ها در ارتباط هستند اقدام کرد. آهن رویال به عنوان یک بازرگانی معتبر، امکان خرید میلگرد به قیمت کارخانه را برای فعالان حوزه ساختمان در متراژ دلخواه فراهم نموده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر، با شماره 02143000679 در تماس باشید.
بررسی انواع میلگرد رایج در بازار
میلگردها ممکن است از نظر شکل، ساختار و جنس به دسته بندی های گوناگون تقسیم شوند. ابتدا انواع میلگرد از نظر جنس را با هم بررسی خواهیم کرد.
توجه داشته باشید که هر کدام از این نوع میلگردها دارای کاربرد متفاوتی هستند، چون ویژگی های آنها متفاوت است و در برابر شرایط گوناگون، واکنش متمایزی از خود نشان میدهند.
انواع میلگرد از نظر جنس
میلگردها، فراتر از تصور ما که فکر میکنیم فقط در یک نوع محدود هستند، انواع مختلفی دارند و از مواد اولیه گوناگون برای ساخت آنها استفاده میشود، اگرچه ممکن است از نظر ترکیب شباهت هایی با هم داشته باشند.
چیزی که ما به صورت روزمره با آن روبرو میشویم، میلگرد سیاه است که از فرآوری آهن تولید شده است. این نوع میلگرد برای تقویت بتن در آرماتورها مورد استفاده قرار میگیرد. اما میلگردهای دیگری همچون استیل، فولادی، گالوانیزه و غیره داریم که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهیم شد.
پس بدین ترتیب، انواع میلگرد از نظر جنس عبارتند از:
1- میلگرد استیل یا استنلس استیل
یکی از معایب میلگرد سیاه که ممکن است در برخی از پروژه ها مشکل ساز شود، عدم مقاومت در برابر رطوبت و اکسیژن است. همین موضوع باعث زنگ زدگی و خوردگی میلگردها میگردد.
اما برای اینکه فولاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم باشد، آن را با آلیاژ آهن و ترکیب 10 درصد کروم، پوشش میدهند.
به خاطر رنگ مشابه استیل که این میلگردها بدست میآورند و همچنین خاصیت ضد زنگ، به آنها میلگرد استیل گفته میشود. میلگرد استیل با نام دیگر خود یعنی میلگرد استنلس استیل نیز مشهور است.
خاصیت ضد زنگ این نوع میلگردها، کاربردشان را بسیار گسترده تر کرده است و در بسیاری از پروژه ها و صنایع، از میلگردهای استنلس استیل استفاده میشود.
با توجه به نوسانات قیمت آهن آلات، آگاهی از قیمت روز میلگرد استیل برای محاسبات هزینه و حساب و کتاب پروژه بسیار حائز اهمیت است.
بسیاری از سایت ها هستند که قیمت میلگرد استیل را به صورت روزانه نمایش میدهند. شما میتوانید برای آگاهی از قیمت لحظه ای میلگرد استیل از کارخانه های مختلف، از سایت آهن رویال اقدام نمایید. این سایت، امکان پایش دقیقه ای قیمت میلگرد استنلس استیل را برای کاربران فراهم کرده است.
2- میلگرد فولاد کربنی
میلگرد فولاد کربنی یا همان میلگرد سیاه، همانطور که گفتیم و احتمالا به آن آگاه هستید، رایج ترین نوع میلگرد است که از آن به عنوان پای ثابت ساختمان سازی، آرماتوربندی و پی ریزی یاد میشود.
میلگرد سیاه، به خاطر اینکه درصد زیادی از آهن را در ساختار خود دارد، در برابر رطوبت و اکسیژن مقاومت چندانی نشان نمیدهد و در نتیجه، به مرور زمان باید منتظر زنگ زدگی و خوردگی آن باشیم. بدین ترتیب، استفاده از میلگرد سیاه برای استفاده در مناطقی که رطوبت بالا است، پیشنهاد نمیشود.
با این حال، به خاطر قدرت و کشش بالای این نوع میلگرد، از آن استفاده های زیادی میبرند.
3- میلگرد گالوانیزه
برای پوشش دادن عیب بزرگ آهن آلات و فولاد ( زنگ زدگی و خوردگی) یکی از بهترین روش ها، گالوانیزه کردن است. با گالوانیزه کردن آهن، مقاومت آن در برابر رطوبت افزایش مییابد و بدین ترتیب، خطر زنگ زدگی و خوردگی فرآورده های آهنی و فولادی به پایین ترین حد ممکن میرسد.
میلگرد گالوانیزه یکی از میلگردهای ضد زنگ است که میتوان از آن استفاده های گوناگونی برد. در صنایع و پروژه های مختلف، استفاده از میلگردهای گالوانیزه گسترش یافته است.
برای گالوانیزه کردن میلگردها و ورق های فولادی، آنها را در حوضچه هایی که با فلز روی مذاب پر شده است، غوطه ور میکنند و سپس بعد از اینکه تمامی سطح فولاد با روی پوشانده شد، آن را بیرون میکشند و سرد میکنند. با این روش، روی که سازگاری بهتری با رطوبت دارد، از آهن در برابر خطرات مجاورت با آن، محافظت میکند و طول عمر آن را چندین برابر افزایش میدهد.
میلگردها و ورق گالوانیزه، در کارخانه های فولادی فرآوری میشوند و به خاطر کاربردهای فراوان، قیمت آنها نیز مهم است.
به همین دلیل بسیاری از سایت های معتبر از جمله آهن رویال قیمت روز ورق گالوانیزه و انواع میلگرد گالوانیزه را به صورت آنلاین نمایش میدهند تا کاربران از آن آگاه شوند.
4- میلگرد اپوکسی
میلگرد با پوشش اپوکسی نیز نوع دیگری از میلگردهای رایج در بازار است. در واقع برای افزایش مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی، روی میلگردها پوشش اپوکسی ایجاد میکنند و تاب آوری آن را بین 70 تا 1700 برابر افزایش میدهند.
البته پوشش اپوکسی ظریف است و نسبت به گالوانیزه ضعیف تر است، اما مقاومت قابل توجهی برای آهن ایجاد میکند که قابل ستایش است.
5- میلگرد کامپوزیتی
نوع دیگر از میلگردها هم وجود دارند که به آنها میلگرد کامپوزیتی گفته میشود. این میلگردها با استفاده از الیاف شیشه تقویت شده اند و در ساختار خود مقدار زیادی فیبر دارند.
به خاطر برخورداری از فیبر در این نوع میلگرد، خم کردن آن مجاز نیست. مهمترین مزیت این نوع میلگردها، استحکام و مقاومت بالا است.
از میلگردهای کامپوزیتی در صنایع مختلفی همچون هوافضا، خودروسازی، سازه های دریایی و ساختمان استفاده میشود.
انواع میلگرد از نظر شکل و ساختار
میلگردها علاوه بر اینکه از نظر جنس و مواد اولیه به دسته بندی های مختلفی تقسیم میشوند، از نظر شکل و ساختار هم متفاوت هستند.
انواع میلگرد از نظر شکل و ساختار عبارتند از:
میلگرد آجدار
یکی از رایج ترین نوع میلگردها که در ساختمان سازی آن را به وفور میبینیم، میلگرد آجدار است. روی میلگردها شیارهایی وجود دارد و نقش این شیارها، ایجاد چسبندگی بیشتر میلگرد به بتن خواهد بود. با این چسبندگی، مقاومت سازه ها در برابر نیروهای کششی افزایش مییاید.
میلگرد ساده
همانطور که از نام این نوع میلگرد پیدا است، هیچ طرح و نقش و شیاری روی آن دیده نمیشود. در کاربرد میلگرد ساده، دیگر بحث چسبندگی به بتن مطرح نیست و در جاهایی که سر و کاری با بتن نداریم، از این نوع میلگرد استفاده میکنیم. مثلا در اتصالات بین تیرها و ستون ها از میلگرد ساده استفاده میکنند.
بدین ترتیب با چند نوع معروف میلگرد که در صنایع مختلف کاربرد دارند آشنا شدیم. البته توجه داشته باشید، انواع میلگرد از نظر کاربرد و استاندارد تولید هم متفاوت هستند و به دسته بندی های مختلفی تقسیم میشوند، اما به خاطر طولانی شدن عریضه، به آنها اشاره نکردیم.
توجه داشته باشید، میلگردها نقش ضروری در حفظ استحکام ساختمان ها دارند و مهندسان و معماران، بر اساس نوع آنها تصمیم میگیرند که کدام یک را برای ساختمان مورد استفاده قرار دهند.
همچنین میلگردها دارای سایز بندی هستند و با عددی بین 8 تا 32 اندازه و ابعاد آنها را مشخص میکنند. سایز، علاوه بر اینکه یکی از فاکتورهای تعیین کننده در قیمت میلگرد است، جزء پارامترهایی است که مهندسان متناسب با پروژه باید آن را انتخاب کنند.
بررسی قیمت آهن و میلگرد با آهن رویال
در آهن رویال، به صورت روزانه قیمت آهن به روز رسانی میشود. در این بین تمامی فرآورده های فولادی که مورد کاربرد در صنایع مختلف هستند، رصد میشوند تا در صورت تغییر در نرخ آنها، به روز رسانی صورت گیرد.
با توجه به اینکه برای ساخت و ساز، استفاده از انواع میلگرد ضروری است، بخش های زیادی از سایت آهن رویال اختصاص به پایش قیمت میلگرد دارند تا کاربران بتوانند از قیمت لحظه ای و آنلاین آن باخبر شوند.
آهن رویال، علاوه بر اینکه امکان مشاهده قیمت آهن آلات و سایر فرآورده های فولادی را فراهم میکند، در تامین آهن آلات مورد نیاز صنایع مختلف نیز فعال است.
برای تسهیل در فرایند خرید و تامین انواع میلگرد، آهن رویال شرایطی را در نظر گرفته است:
- امکان خرید اعتباری بلند مدت. با توجه به اینکه برخی از پروژه ها ممکن است به خاطر کاهش نقدینگی و یا محدود بودن بودجه، برای تامین میلگرد مورد نیاز خود با مشکل مواجه شوند، در آهن رویال شرایط خاصی در نظر گرفته شده است که تامین با شرایط پرداخت اعتباری و به صورت بلند مدت صورت بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر به آهن رویال مراجعه نمایید.
- امکان خرید تهاتری. همچنین در کنار فراهم کردن شرایط پرداخت اعتباری بلند مدت، شرایطی به منظور پرداخت هزینه میلگرد ها بر اساس تهاتر صورت گرفته است که پیمانکاران و تامین کنندگان میتوانند با تهاتر املاک، مستغلات و یا پروژه های دیگر، میلگرد مورد نیاز خود را تهیه نمایند.
مهمترین مزیت آهن رویال، این است که در سریعترین زمان ممکن میتواند فاکتور رسمی را برای فرآورده های مورد نیاز شما صادر نماید. چیزی که در برخی از شرکت ها به خاطر موانع موجود، امکان پذیر نیست یا با تاخیر مواجه است.
آهن رویال، در سریعترین زمان ممکن برای شما فاکتور رسمی صادر مینماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت آهن رویال به نشانی https://ahanroyal.com/ مراجعه فرمایید. همچنین شماره تماس 02143000679 برای مشاوره رایگان با کارشناسان فنی و تخصصی یک راه ارتباط بین کاربر و آهن رویال خواهد بود.